Vinogram

Jag älskar dig - Din Valentin

Vinogram

Min första Valentin-gåva var ett tennisracket. En ung förälskad kille som slog in ett fint ljusblått damräcket med skinnhandtag. Och sen uppvaktade han mig mitt i tennishallen med sin kärleksförklaring – ”Vill du spela tennis med mig? – Din Valentin”. Minns fortfarande denna gåva med ett ömt leende.

Hur skapades då Valentin och traditionen att uppvakta någon du håller kär med en gåva och gärna med ett kärleksbrev. Den ursprungliga Valentinus skrev sitt kärleksbrev några timmar innan sin avrättning 14 februari 269. Djupt förälskad i fångvaktarens dotter undertecknar han sitt kärleksbrev med – Din Valentin. En man fängslad för att han vigde sitt liv åt kärlek och andras lycka.

Valentin vårt helgon för kärlek levde enligt sägnen i Rom under mitten av 200-talet. Han vigde älskande par och värnade om kärlekens innersta väsen. Men kejsaren, Claudius II, ville hellre ha ogifta män i sin armé och fängslade därför Sankt Valentin och dömde honom till döden.

Att skicka gåvor och blommor till någon på Alla hjärtans dag har blivit lika självklart som att uppvakta mamma på Mors dag med en vacker bukett. I vår italienska vinvärlden skickar vi Vinogram. Det finns alla typer av bubblor som passar just för att uppvakta någon du älskar, och varför inte börja på Alla hjärtans dag. Ett VINOGRAM med romantiskt rosa bubblor.

Vintips

Hos www.italienskamagasinet.se kan du skicka VINOGRAM och det finns två prisvärda rosebubblor som förslag.

Corvezzo Vitae rosé

Ziliani C Conte di Provaglio rosé

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Jag är hängiven viner från Italien. Mitt centrum för vinkunskap utgår från Chianti Classico. Det var där bland kullarna som jag för första gången förstod att det finns vin, och så finns det vin. Med åren har cirklarna blivit större från mitt vincentrum och jag har lärt mig mer om vin från andra länder i världen. Idag är jag examinerad Internationell Sommelier. Utanför vinsvängen egnar jag mig gärna åt glada samtal, golf och att resa. Har dessutom alltid en bok på gång som måste läsas. När jag läser matrecept funderar jag alltid på "Vilket vin vore gott till det här?". Har som hundägare försökt lära min hund att ge skall när han känner att doften av ett korkskadat vin. Vi övar fortfarande! I min blogg skall vi utforska tillsammans. Lära oss genom små nedslag här och där bland den enorma mängd information och kunskap som finns i den stora vinvärlden. Hoppas på att ni vill hänga med. Blir jätteglad om ni återmatar era egna erfarenheter till mig. Ställ gärna frågor? Ge uppslag till nya bloggar. Vad vill ni läsa, veta mer om? Vill gärna att vi tar ut svängarna och tillåta oss att prova nya saker och pratar om vinet. Låt oss umgås medan vi utforskar. E-post: info@italienskamagasinet.se

Håll dig uppdaterad med oss på Catarinas Vinmagasin - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!