Risotto Primavera

Låt smaken av VÅR smaksätta din nästa risotto - Risotto Primavera.

Lundasparris, marknad på gården.

Lundasparris, marknad på gården.

Jag gör oftast en risotto bianco. Bara smaksatt med vinet och sedan 5 minuter innan osten och servering rör jag ner det jag har hemma. Så här i april/maj är Sparrisen som bäst. Då gör jag en Risotto bianco och serverar jag den färska sparrisen bredvid med lite ringlad olivolja och en nypa flingsalt på.

Har ni sparris kvar som ligger och klämmer i frysen. Då skär ni den fortfarande frusna sparrisen i små munsbitar. Lägger ner den ca 2 minuter innan osten. Ost och lite vitpeppar i grytan. Rör om och vips så är tillbehöret Sparrisrisotto till en lammstek klar.

Den 20-21 maj är det dax för Lundasparris årliga gårdsfestival. I år kan du boka mat och vinpaket redan på lördagen. Som alltid kommer jag stå där och prata om hur du kombinerar sparris och vin. Klurigt och utmanande. Hoppas vi ses där!

Lundasparris Görman Vintips: Franciacorta

Lundasparris Görman
Vintips: Franciacorta

Risotto Primavera och jag serverar St Maria La Palmar Vermentino 119kr. Sardinien skapar många prisvärda viner med bra mineralitet och gott om exotisk elegant frukt t.ex. ananas.
Vinet finns hos www.italienskamagasinet.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Jag är hängiven viner från Italien. Mitt centrum för vinkunskap utgår från Chianti Classico. Det var där bland kullarna som jag för första gången förstod att det finns vin, och så finns det vin. Med åren har cirklarna blivit större från mitt vincentrum och jag har lärt mig mer om vin från andra länder i världen. Idag är jag examinerad Internationell Sommelier. Utanför vinsvängen egnar jag mig gärna åt glada samtal, golf och att resa. Har dessutom alltid en bok på gång som måste läsas. När jag läser matrecept funderar jag alltid på "Vilket vin vore gott till det här?". Har som hundägare försökt lära min hund att ge skall när han känner att doften av ett korkskadat vin. Vi övar fortfarande! I min blogg skall vi utforska tillsammans. Lära oss genom små nedslag här och där bland den enorma mängd information och kunskap som finns i den stora vinvärlden. Hoppas på att ni vill hänga med. Blir jätteglad om ni återmatar era egna erfarenheter till mig. Ställ gärna frågor? Ge uppslag till nya bloggar. Vad vill ni läsa, veta mer om? Vill gärna att vi tar ut svängarna och tillåta oss att prova nya saker och pratar om vinet. Låt oss umgås medan vi utforskar. E-post: info@italienskamagasinet.se

Håll dig uppdaterad med oss på Catarinas Vinmagasin - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!