Risotto Primavera

Lundasparris, marknad på gården.
Lundasparris, marknad på gården.

Jag gör oftast en risotto bianco. Bara smaksatt med vinet och sedan 5 minuter innan osten och servering rör jag ner det jag har hemma. Så här i april/maj är Sparrisen som bäst. Då gör jag en Risotto bianco och serverar jag den färska sparrisen bredvid med lite ringlad olivolja och en nypa flingsalt på.

Har ni sparris kvar som ligger och klämmer i frysen. Då skär ni den fortfarande frusna sparrisen i små munsbitar. Lägger ner den ca 2 minuter innan osten. Ost och lite vitpeppar i grytan. Rör om och vips så är tillbehöret Sparrisrisotto till en lammstek klar.

Den 20-21 maj är det dax för Lundasparris årliga gårdsfestival. I år kan du boka mat och vinpaket redan på lördagen. Som alltid kommer jag stå där och prata om hur du kombinerar sparris och vin. Klurigt och utmanande. Hoppas vi ses där!

Lundasparris Görman Vintips: Franciacorta
Lundasparris Görman
Vintips: Franciacorta

Risotto Primavera och jag serverar St Maria La Palmar Vermentino 119kr. Sardinien skapar många prisvärda viner med bra mineralitet och gott om exotisk elegant frukt t.ex. ananas.
Vinet finns hos www.italienskamagasinet.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.