Räven raskar öven rälsen

Jag såg på perrongen mittemot hur en ung man tilltalade en lika ung kvinna. Plötsligt började han springa som galning, hoppade sedan ner på spåren, skenade över dem för att flinkt hoppa upp på plattformen där jag och tjugotalet medtrafikanter höll andan med stel kroppshållning samtidigt som vi förfärat iakttog vad som pågick framför våra solglasögon. Pågatåg från båda håll var nämligen på ingående. Gissa om de bägge tågförarna tutade ilskt. Det var med lättnad som jag klev ombord en sval vagn. AC, hur överlever vi utan den i dessa tider?

Jag lutade mig tillbaka i sätet och vevade igång det senaste programmet av ”Pop och Politik” som jag missade i lördags. Medan jag lyssnade på mitt favoritradioprogram blickade jag ut över landskapet. Himlen var till stor del täckt av moln som tycktes sväva på olika nivåer, i olika nyanser. Vindkraftverken susade förbi medan jag färdades söderut. Eller nja, det var väl snarare tåget som susade, så vitt jag vet är de långa vita trearmade pelarna statiska.

Cirka en halvtimme senare nådde jag Malmö Central. Mängden människor var extensiv. Som var i vägen. Givetvis. För inte fan är det jag som är i vägen, det ska ni ha klart för er. På min väg från centralen till Triangeln fyndade jag ny outfit på Indiska, lite bling bling på Åhléns, hälsporrsinlägg (inte sexigt) (men nödvändigt) på ett apotek och en låda chardonnay på Systembolaget där jag blev påkörd av en rullstol bakifrån med en sådan där filidäng som står rakt ut där man kan ha sitt ben på, ni vet. Den filidängen fick jag i knävecken. Hela tiden. Lyckligtvis var kön inte alltför lång.

Noterat:

– väldigt blek dam med oljig hy och rollator satt och puffade på en fet cigarr som troligtvis rullats mellan låren av en inte lika blek kubanska.

– liten flicka skutteliskuttade fram och utropade med bestämd röst: ”Bara glass, bara glass, jag vill bara ha glass, bara ha glass!” Som ett mantra. Som modern försökte slå dövörat till.

– kvinna i rishatt (som förde tankarna till ett avlägset risfält i Vietnam) satt och slickade i sig glassen som flickan ville ha.

– är det bara jag eller har inte antalet tiggare minskat i Malmö?

 

20160726_110337-picsay

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.