Dammsugare och igelkottar

Idag kom min bff över på en eftermiddagsfika. Han, liksom jag, är en nollåtta som hamnat på villovägar. Vi har känt varandra sedan mitten av 90-talet, det är både lustigt och tryggt hur vi båda lyckats, oberoende av varandra, bli skånebor.

Jag bryggde en kanna java, han anlände med en låda dammsugare. Eller punschrullar, som tycks vara en mer korrekt benämning. Mitt minne sträcker sig inte så långt tillbaka i tiden för att jag ska kunna komma ihåg senast jag kom i kontakt med en dammsugare. Förmodligen var det vid Dackefejden. Däremot vill jag minnas att jag tyckte väldigt mycket om dem som barn.

Men. Vad konstiga de såg ut. Liksom satta och knubbiga.

Jag: ”Oj? Brukade inte de vara avlångare?”
Bff, med ögonbrynen uppe vid hårfästet och skeptisk blick: ”Avlångare?
Jag: ”Ja?”
Bff: ”Avlångare?!”
Jag, när det sakta gick upp för mig att jag just använt ett ord som sannolikt inte finns i SAOL: ”Ja, eller alltså, var de inte längre förr? Smalare och längre. Långa. Liksom.”

Jamen titta själva! Så här ska de väl inte se ut? (Inget fel på smaken dock.)

20160727_145603-picsay-02 (1)
Fetknopp.

 

Medan han tankade wifi för att uppdatera/uppgradera sina tre olika enheter (han bor på landet. På riktigt.) berättade han för mig att han och sin man upptäckt konstigt bajs på deras tomt. Nu var det mina ögonbryn som åkte hiss upp några våningar (har så lågt hårfäste att det i och för sig inte krävs mycket). Jag frågade stillsamt vad som menades med ”konstigt bajs”. Jag menar, bor man mitt i skogen (typ) är det väl inte så märkligt med diverse djurbajs lite här och var?

Han tog en klunk av sitt kaffe och fortsatte ingående förklara att det definitivt inte var tal om kattbajs i alla fall, nej för bajskorvarna var si och så stora samt att vissa hade ostbågeform (han måttade med tummen och pekfingret så att jag verkligen skulle förstå). Inte nog med det, placeringarna av korvarna var otypiskt för katter.

Tja, vad skulle jag säga. Jag kände att jag inte hade något att komma med. Inga förslag alls. Har aldrig forskat närmare i ämnet.

Vi hade ägnat en kvart av våra liv att diskutera suspekt avföring. Men till slut, efter att ha hållit mig på halster, släppte han bomben. De har nämligen kommit fram till att, efter noga efterforskningar med hjälp av google, det rör sig om – igelkottbajs.

Den vetgiriga får svar på det mesta här i livet. Vi lär oss något nytt varje dag. Kvalitén på kunskapen må emellertid diskuteras

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.