Vi har nytta av att vara en fristående sparbank!

Att jobba som företagsrådgivare på Sparbanken i Karlshamn är väldigt spännande. Jag träffar alla tänkbara typer av företag – stora och små, nystartade och äldre, företag med lokal försäljning och företag med export.

Dels hjälper jag och mina kollegor till att ge råd om allt från exempelvis uppstart av enskilda firmor och aktiebolag till finansiering vid köp av maskiner, fastigheter eller andra investeringar. Dels hjälper vi till praktiskt i olika frågor, till exempel med att skapa effektiva betalningsflöden så att pengar både kommer in till företaget och går iväg på ett effektivt och säkert sätt – oavsett om det sker genom kontanthantering, kortbetalningar, internetbetalningar, bankgiro eller något annat sätt.

Precis som för de andra av bankens avdelningar så är det kunderna som bestämmer hur kontakten med oss ska gå till. Vill de komma in till oss på kontoret så går det naturligtvis bra. Men ännu roligare tycker jag det är att få komma och hälsa på ute på företagen. Jag älskar att få den där inblicken i verksamheten och förståelsen för vad kunderna faktiskt håller på med. Mycket av kontakten sker förstås också på telefon och mail.

Totalt är vi 14 personer på företagsgruppen i Karlshamn och Olofström. 10 av oss arbetar som rådgivare och det är en väldig styrka att vara så många. Det gör att vi kan ha stort utbyte av varandra, för oavsett vilken kund vi jobbar med så är det oftast någon av oss som har arbetat med en liknande situation tidigare och som har erfarenheter som går att använda. Här har vi också nytta av att vara en fristående sparbank. Det gör att vi alltid har nära till varandra och till all den kunskap som finns på banken.

Utanför arbetet är jag mycket med familjen. Vi har en häst och båda döttrarna tränar och tävlar med den. Även jag rider ibland. Vi tycker också mycket om att vara ute med vår segelbåt i Blekinge skärgård, men då blir det mest utflykter över dagen. Vi måste ju hem och sköta om hästen också!