Varje dag har jag förmånen att möta människor med helt olika livshistorier.

Jag har ett fantastiskt roligt arbete som privatrådgivare på Sparbanken i Karlshamn. Varje dag har jag förmånen att möta människor med helt olika livshistorier. De kommer hit för att förverkliga sina drömmar och idéer – det kan till exempel handla om att köpa det första huset eller starta ett sparande för det första barnet eller barnbarnet. Ofta är de fulla av glädje och entusiasm, men det finns förstås andra situationer också. Ett oväntat dödsfall i en familj kan göra att de kvarvarande inte riktigt vet hur framtiden ser ut. Då är det också värdefullt att ha en bank att diskutera olika möjligheter och alternativ med.

Lån, sparande och försäkringar jobbar jag mest med. Nästan alltid handlar det om att skapa trygghet utifrån varje familjs eller individs förutsättningar och önskemål. Alla är unika och det får jag ta hänsyn till. Vissa föredrar fast ränta medan andra väljer rörlig. Allt beror på hur man är som person och vilket utrymme för svängningar det finns i den egna ekonomin.

Den som köper sitt första hus är kanske inte alltid så insatt i hur det fungerar med lånelöfte, amorteringskrav, stämpelskatt och annat. Men allt sådant går vi igenom här, så att den som ska köpa hus också har kunskap om hur köpet och finansieringen går till. Många kunder uppskattar just det här, att kunna komma in på kontoret och lugnt och metodiskt gå igenom vad det finns för valmöjligheter i olika situationer och hur de kan påverka framtiden ekonomiskt. Det finns ju till exempel försäkringslösningar som gör att man kan klara de normala utgifterna även om man skulle bli sjukskriven, förlora jobbet eller råka ut för en olycka. När de väl får kännedom om de här lösningarna tycker många att de tillför mycket trygghet till livet.

Utanför jobbet tränar jag en hel del. Just nu håller jag och min man på att ta en svensk klassiker, som består av Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet. Vi har bara Vasaloppet kvar. Annars är swimrun något som jag tycker är väldigt roligt. Även här är det viktigt med uthållighet, eftersom det är ganska långa distanser. Under en tävling växlar man flera gånger mellan simning och löpning. Träningen ger mig verkligen mycket extra energi och den har jag nytta av i många situationer, inte minst i jobbet när jag möter mina kunder och kan ge dem lite extra energi.