Ännu ett möte i skolan!

Idag hade vi det tredje tillfället i vår seminarieserie ”15 Entreprenörsresor” Under några timmar fick vi möjlighet att berätta om entreprenörskap för UF-elever. Dels elever som redan nu skall driva sitt UF-företag, dels för yngre elever som förhoppningsvis inspireras av det man får höra och redan nu börjar bli sugna på UF kommande år.

Först ut va Nils Engvall, Wasabi Web. 25-åringen som inte tyckte han passade in så bra i skolan, men när han fick upp ögonen för entreprenörskapet fick han utlopp för sina talanger. Ett levande bevis på att skolan måste ta hand om alla kompetenser, inte bara det traditionella.

Efter Nils var det Matilda Mielind, som berättade om sin resa. Från att ha lekt frisör som 9-åring till att driva tre frisörssalonger samt stötta andra salonger med ledarskap. Dessutom aktiv i att driva centrala frågor för branschen ända upp på EU nivå.

Sista resan för dagen var Maria Mattsson Mähls. Välfärdsentreprenören med visionen ”Alla har en plats på arbetsmarknaden”. Efter ett antal jobb som anställd VD och intraprenör startade Maria AlphaCE för drygt 5 år sedan och sysselsätter idag över 500 personer och är i Sverigetopp när det gäller att matcha människor som skall ut på arbetsmarknaden.

Så här glada såg dagens tre entreprenörer ut. Härligt att få träffa ungdomar och ge dem möjlighet att inspireras för en möjlig framtid som företagare.

Nu tackar  vi för oss denna onsdag och ser fram emot nästa pass som är den 31/1.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.