”Viktigt att vara korrekt och rättvis”

Veckans snackis på tv: Våldet och hotet inom Kriminalvården.
De flesta hot och våldsbrott inom intagna får KV (Kriminalvården) aldrig reda på.

Intagna brukar nästan aldrig slåss framför varken kameror eller plitar, då är ju risken stor att åka dit. Är om det blir en spontan grej (bråk) som kan uppstå om läget är spänt som det ibland är. Annars är det om någon förolämpat nån och sen inte vill gå ifrån plitarna för han tror sig vara säker, men som sagt, många av oss är inte här för att vi har lång stubin och pratar när vi blir arga eller kränkta.

Sen ibland blir jag förvånad när nån plit ibland tror att säkerhetslarmet (överfallslarm) de har gör dem onåbara och det kan fort bli en farlig situation som pliten oftast förmodligen inte ens förstår allvaret.

Tänk dig själv att pliten visst är någon utbildad inom försvar eller nåt men tänkt då också på att de flesta här inne har brukat våld hela live, både inom olika idrotter men framför allt våldet på gatan som varit en stor del av vardagen = Krokodil som äter en liten gnu vid vattendraget.

Sen är det säkert många ute i samhället som tror att vi som sitter här är rå-psykopater (visst finns de också här) men de flesta av oss gör inte illa någon utan en anledning. Ibland mindre anledningar men ändå .

Viktigt i min mening att vara korrekt, rättvist och inte snacka skit om folk som en del ibland har svårt för, de brukar tids nog då åka på stryk.

Tack.

Peter.

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.