Hur det går till när man väljer umgänge

Som nyintagen på Kumla och speciellt de som inte suttit på Kumla eller annan klass 1-anstalt är den intagne oftast avvaktande och lite för sig själv, i den mån det går.
Övriga intagna frågar rätt mycket om vem du är och var du är ifrån.
Vad sitter du för?
Hur långt straff har du?

Sedan ”delas” internerna oftast själva upp sig i små grupper av olika karaktärer och den nya kommer till den grupp han blir inbjuden till och som är liknande hans egna uppfattningar och tycke om saker och ting.

Man kan oftast se den nye gå ett par varv på promenaden med någon ifrån en grupp ena promenaden för att sedan gå med någon annan grupp och därefter välja umgänge. Men fler här inne kan och umgås även med flera olika samtidigt men då oftast på grund av att man känner samma folk som några av de andra grupperna, där utanför murarna eller på andra anstalter.

/Peter

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.