Varsågod: Eget recept på en sjukt god kycklinggryta!

Hej!

Efter gårdagens visitation när 30 plitar kom in och kollade igenom oss alla (läs gårdagens blogginlägg) fortsatte jag med att förbereda maten och det blir idag en mycket god kycklinggryta som är så sjukt god och är eget recept, samtidigt som det är supernyttiga ingredienser.

Recept för 4 personer
8 stycken kycklingklubbor eller 8 stycken kycklingfiléer om ni är lata och inte orkar rensa köttet från kycklingklubborna (4 om de är stora)
1 st paprika
1/2 vitlök
2 stycken chili
Ingefära, färsk (lika stor som en tumme)
2 stycken gul lök
1 röd lök
Sambal (cirka 3 matskedar)
Citronpeppar
Cayennepeppar
Kokosmjölk (300-400 m)

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar (som ni vill ha den men som cirka en 5-krona i storlek), skär löken, chilin, riv ingefäran och stek kycklingen i en gryta sedan när den är klar; häll i kokosmjölk (cirka 300-400 ml) och låt det koka.

Sedan när det kokat i cirka 20 minuter, tillsätt resten och tillaga ris till detta = mycket gott!

Låt detta koka ihop cirka 20-30 minuter och rör om då och då.

Smaklig måltid!

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.