Tänker direkt: ”Hur kom den in hit på Kumla?”

Hej.

Inlåst igen ensam i min cell. Sitter och ser ut på rastgården och det är ju helt otroligt då jag ser utanför första stängslet och andra stängslet, en hare som skuttar längs med muren, för att då och då stanna till och äta gräs, eller vad den gör.
Tänker direkt: ”Hur kom den in hit”?

Jag har under mina år här på Kumlas olika avdelningar sett harar flera flera gånger och det är helt otroligt att de lever här inne. De måste ha sprungit in då någon polis/kv-transport åkt in/ut från anstalten men stackars harar som kunnat levt fritt utanför murar och stängsel men väljer att vara här.

Plitarna verkar låta de vara här och det är bara trevligt för oss intagna att se lite liv. Hararna är ju alltid utanför internernas stängsel.

Ser hur två stycken fåglar verkar reta haren genom att flyga snabbt fram- och tillbaka över den då den sitter i gräset och verkar tuggar på gräset. Den springer nu ifrån min sikt och fåglarna snabbt efter.

Jag hade aldrig kunnat trott att det fanns både harar och fåglar i den här utsträckningen som det gör här på anstalten Kumla.

Glädjer mig att se djuren samtidigt som det är tråkigt att de också är inspärrade, men i och för sig, om djuren lever gott här så är det ju bra för jag tror inte de kan ha bättre skydd mot rovdjur eller bilar än vad de nu har.

Tack för idag.

MVH, Peter

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.