”En solig hälsning från Playa del Kumla”

Hej!

Promenad på helgen klockan 11-12 och solen värmer härligt. Det är såna här dagar man önskar vi kunde få vara ute mer än bra en timme.
Vi intagna brukar fråga om vi kan få lite extra promenadtid när det är så varmt och skönt ute men det får vi inte.

Jag och ett par till killar tar ut filtar för att lägga oss på och bara ligga i solen en timme och njuta av varenda sekund. Det är skönt att ligga i värmen, blunda, och höra fiskmåsarna, det känns som att vara ute i skärgården för ett ögonblick.

Alla ligger och blundar då någon säger:
”Tänk att vi är fria och är på mitt landställe och ska ner till båten för att åka och fiska och bara guppa runt på vattnet med båten med en iskall öl.”

”Öl?” säger jag. ”Jag vill hellre ha en iskall Pepsi” :).

”Okej”, säger han. ”Du får Pepsi, haha. Vi andra tar en iskall bira, fiskar lite och och bara har det bra i friheten.”

Ja, det kan låta konstigt men det känns för en stund att man inte är bakom lås och bom och den känslan är helt otroligt härlig när man inte har haft den på flera år och har flera år kvar till friheten och här är det även flera som har livstidsstraff och inte har en aning om när de kommer ut.

Jag är mycket glad att jag har ett datum även om det kan skjutas upp en del så har jag ändå tidsbestämt.

Vet att flera som har livstidsstraff mår dåligt av att inte veta när de ska ut. Tror de hade mått bättre om någon sa: ”Du ska sitta 25 år, eller 30 år eller 35 år”, bara för att veta.

Soliga hälsningar från Playa del Kumla (för dagens solstund).

/Peter

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.