”Det är schysstast att ha en städad cell”

Ibland tvingar KV en intagen att byta avdelning utan att något har hänt. Om de anser att internen behöver t ex miljöombyte efter att ha varit för många år på samma cell (avdelning) eller om KV anser att de intagna blir för ”starka”.

Att vi som intagna blir starka menar KV att det är bra sammanhållning bland oss intagna och att de nya som kommer kontrolleras hårt och det vill inte KV för de behöver försöka sätta in ”konstigt” folk (kvinnomisshandlare, golare), på vanliga avdelningar då och då och kontrolleras avdelningen bra så blir det snabbt farligt för dessa vidriga personer.

Det finns ju specialavdelningar där folk som behöver skydd ofta sitter men då och då slinker nån emellan.

KV kan också helt plötsligt bara göra så också bara så den intagne ska få lite stryk om de till exempel anser att internen är kaxig eller liknande.

När man efter ett par år i samma cell ska flytta så har man ju oftast gjort cellen hemtrevlig med kort uppsatta på familj + vänner, lagt upp ett täcka vid fönster så det blir som att ha gardiner och/eller ett täcka/yogamatta på golvet så det blir som en matta och alltså har känns mer eller mindre som ett ”riktigt” rum och inte den kalla äckliga cell det egentligen är.

Min cell är alltid städad då jag flyttar (om jag hinner städa och inte blir akut snabbt flyttad om det varit bråk eller något) för det tycker jag är schysstast då nästa intagna kommer.

En del har så smutsigt i cellerna att det måste saneras kraftigt innan man kan flytta in sina grejer. Ofta speglar cellens utseende även internens mående.

Tack.

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.