”Allt mer vanligt att det kommer hit folk som krigat”

Det börjar bara bli vanligare och vanligare att det kommer folk som har varit och krigat runt om i världen. Det märks rätt bra på de flesta att de varit med om mycket trauman och många har posttraumatisk stressyndrom och äter mycket mediciner.

Jag tycker det är bra att folk krigar mot t ex IS, men är stor tragedi som följer även för de överlevande.

Livslång behandling av psykologer och psykiatrier + mediciner som jag tror skulle vara bättre att hjälpa dessa personer genom att istället äta bra mat på fasta tider, träna och tänka positivare för när folk äter massa mediciner och skit så brukar det inte bli bra.

Jag har varit med om rätt mycket i mitt liv med våld och dylikt och brukar inte bry mig så mycket men det som sker i krig med säkerligen en massa avrättningar och tortyrer som folk har varit med och sett lär ju sätta spår i skallen speciellt då många  som åker inte är allt för gamla. Tror personligen också att Sveriges anstalter snart kommer ha fler mord bland interner än tidigare. Det sker då och då men uppmärksammas inte direkt, och grovt våld är ovanligt.

Folk krigar mot varandra ute i världen sedan åker de in i t ex Sveriges för något och sedan stöter de ihop här inne då är det inte bra.

Tack för denna vecka 🙂

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.