Nu gick drönarlarmet här på Kumla!

Hej!

Är ute på promenaden strax efter lunch då vi har 30 minuters tid för de som vill gå ut, efter cirka 15 minuter så går plitarnas radiolarm (walkie talkies) igång och jag var långt från de så hörde inte vad de sa men en annan kille som skulle ta och hämta cigg (plitarna har cigglådor där man får ta en stycken åt gången) sa att han hörde att det var drönarlarm.

Det är första gången på de år jag varit här som det varit. Alla var tvungna att gå in och sedan när vi var inomhus såg vi att på de olika avdelningarna (som vi såg = 3 st) så kom det ut plitar och gick runt och letade i gräs och dyligt samt tittade upp som att de sökte en drönare.

Plitarna som var ute (då 1 stycken på varsin rastgård) fick avläsning efter cirka en timme och nya plitar patrullerade, sedan efter en timme ytterligare avbyte igen, sedan ytterligare en timme senare, sista bytet. För efter en stund så avbröts sökandet eller vaktandet så antar att larmet då var över.

Vi fick på kvällen (16.30-17.15) 15 minuters kompensering då det egentligen är 16.45-17.15 på kvällspromenaden, på grund av vi enbart hade 15 minuter på lunchen.

Jag personligen tror inte det tar så lång tid innan det kommer ske en fritagning eller liknande med drönare runt om i världen.
Jag skulle aldrig rymma men jag skulle gärna se en rymning där nån lyckas och de som rymmer är ju oftast de som har korta straff eller livstid.

Hade jag haft livstidsstraff och inte fick träffa min familj, då hade jag gärna rymt men tror det är svårt att hålla sig borta nuförtiden. Det räcker med att nån tar ett kort med mobilen som man inte ens märker så är man offentlig och kan bli avslöjad. Nej, det är inget för mig.

Jag gör mitt straff och kommer ut starkare, smartare och fan så mycket bättre på alla vis. 2.0.
Vill ju bli en del av det svenska samhället och jobba och betala skatt.

Tack!

Ses!

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.