”Jag äter inte mat på 72 timmar”

Hej!

En till två gånger per år har jag en rening (typ detox) av kroppen.
Jag har läst mycket om att vi i västvärlden typ alltid har mat och dyligt i magsäck och tarmar som är helt utspända och fyllda år ut och år in.

Det är nog inte bra att ofta vara så full så på 72 timmar så äter jag ingen mat utan enbart vatten, te, kaffe och i värsta fall något glas saft (light) då jag kan bli lite yr i skallen sista dygnet

Jag gör inte så mycket dessa dagar och vilar från träning och tar det väldigt lugnt.

Första dygnet
är värst i min mening, då är jag mest bara hungrig konstant och magen kurrar mycket.

Andra dygnet är rätt lugnt för hungerns skull men nu börjar istället hjärnan bli slö, har svårt att koncentrera mig och hänger inte med riktigt i konversationer.

Tredje dygnet
känner absolut ingen hunger alls men är seg, trött, matt och är nästan som en zombie. Hänger inte alls med i konversationer och att försöka t ex plugga är helt uteslutet.

När jag sen börjar äta så blir det nåt lätt som t ex kvarg eller mjölk för att efter en stund ev kanske mixa en proteinshake och när jag börjat äta så blir kroppen helt sjuk och skriker som aldrig förr efter mat men blir mätt direkt då magsäcken krympt.

Jag har läst att vi i västvärlden ofta har t ex cancer som de t ex inte har så mycket av i länder där de inte kan äta så ofta och mycket vi utan helt enkelt ibland är tomma i magen som kanske är bra att vara ibland.

Detta är nåt jag tror på och gör nån gång per år och jag mår bra av det.

MVH

Peter.

Publicerat av

Johan Häll

Johan Häll

Peter, 34, från Uppsala, avtjänar ett långt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Han kommer därifrån att blogga exklusivt för 24Uppsala om livet bakom de höga murarna. Peters ord/åsikter är hans egna och inget som 24Uppsala står bakom. Har ni frågor till Peter kan ni maila redaktionen@24uppsala.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.