”Så går det för mina träningsobjekt”

Hej!

Mina ”träningsobjekt” går det bara föra för 🙂. Båda har gått ner över tio kilo vardera och kämpar på. 🙂

Hoppas de orkar ta bort minst tio kilo till. De har nu sett en tydlig förbättring och det har tänt deras egna motivation och jag behöver tjata och pusha mindre 🙂

Det gläder mig att se folk komma i bättre form och må bättre.
Träning för med sig så mycket gott, det är lättare att sova, mår bättre, självkänslan växer och man håller sig mer ifrån skitsaker.

Tack så länge!

Mvh, Peter

”Det är så kallt här!”

Hej!

Det är så kallt i cellerna nu när det blir kallare, elementen fungerar knappt och när man vaknar på natten för att gå på toa (eller nästkommande morgon) vill man knappt sätta ner foten på det kala golvet.

Jag ryser alltid till en stund och småhuttrar för att sen ta ett krafttag bara för att ta sig upp i kylan.

Tror elementen behöver ”luftas”. Mer än halva elementen är kalla och antar att samtliga skulle behöva justeras. Det är ingenting KV lägger varken tid eller pengar på för det drabbar ju ”bara” oss intagna.

Kallt är det!

Drömmer om att vara fri och vakna upp en morgon och att det är varmt på golvet av värmeslingor :).

MVH,

Peter.

 

”En kär barndomsvän sköts till döds :(”

Hej.

Ännu en skjuten till döds :(.
Det är en kär barndomsvän och mina tankar får till honom och hans familj! Önskar jag kunde vara hos er som stöd i denna sorgliga tid. Han är/var en mycket snäll vän + broder och jag tänker på hela hans familj, bröder systrar, mamma och pappa.

Är sorgedagar och det känns för jävligt att inte kunna vara med som stöd för familjen.
Att sitta inlåst år ut och år in och se/höra om alla vänner som gått bort i både olyckor/sjukdomar/mord är mycket jobbigt och att inte få gå på begravningar eller kunna ringa för att visa sin sorg är inte mänskligt.

Känns för jävligt!

Mycket av ens medmänsklighet försvinner just pga detta, och liknande situationer som uppstår. Jag växte upp med honom och har umgåtts i stort sett hela livet och nu måste jag vänta flera år för att ens få kunna gå till hans grav.

Jag har fått en stort spricka i mitt hjärta och önskar jag kunde vara med hans familj dessa dagar. Jag är oerhört ledsen av att han nu lämnat oss men hoppas att han är hos Gud i paradiset.

Hoppas alla dessa onödiga mord upphör och att det slutas skjutas.

Vila i frid min älskade broder!

Tänker på dig!
Saknar dig!
Respekt + kärlek.

MVH, din broder.

”Det som händer därute färgar av sig här inne”

Tja!

Tänker på så många jag har suttit med under dessa år som sen har muckat härifrån Kumla och nu är döda.

Flera har blivit mördade och även varit anklagade för flera mord själva men det har ej kunnat bevisats. Ett par andra har fått mycket långa straff och jag tycker verkligen detta är tragiskt men det är ju så i detta liv.

Jag har själv flera vänner som varit misstänkta i både mordutredningar och andra grova brott men jag hoppas det inte stämmer. Ibland tar polisen in några och anklagar de för att hoppas på fällande domar och/eller annars visa för andra kriminella att ”titta vi tror det är han/de som dödat han/de, så det blir som en vandrande måltavla.

Är ju mycket folk här på Kumla, cirka 400 stycken och många av oss intagna är från så kallade särskilt utsatta områden och att dö ung är något många vant sig vid.

Det som också händer därute färgar av sig här inne.  Vänner blir fiender och ibland tar det inte lång tid alls innan det blir våldsamt på en avdelning.

Det är också andra som dör men då genom t ex överdos eller annat. 

Det brukar synas ordentligt på folk som snart ska mucka och de som har stor hotbild på sig brukar verkligen bli förändrade strax innan muck. Det är nog en mycket stor stress att komma ut och veta att flera stycken vill skjuta andra och det är ju också en stress.

Åker man dit ”om” man skulle skjuta ihjäl någon så riskerar man livstid och annars att själv bli klippt. Stress stress stress.

Jag hoppas alla skjutningar upphör men det har gått för långt för det. Jag tänker på alla familjer som måste begrava sina barn och säkert inte kan ha öppen kista då t ex ansiktet är sönderskjutet.

Mvh,

Peter, Kumla

”Skönt att slippa kåksnacket”

Hej!

Jag har nu två stycken projekt (intagna) på gång och båda två är ju tjockisar och därmed sockerberoende. Har fått kontrollera de en del när det kommer till att äta sötsaker och dyl.

Var in i båda deras rum och hittade godisgömmor som jag konfiskerade och ger dem på lördag. Jag har inte det i mitt rum för då skulle nog jag ha ätit upp det, haha, jag är ju också sockerberoende och kan inte ha sånt på rummet utan att äta.

Är stolt över hur väl de kämpar och det både med kosten + träningen. De kör båda två varje dag på roddmaskinen kombinerat med promenader på löpband.

Det har nu efter endast 1-2 veckor blivit en bra förändring och jag mäter och väger dem varje vecka.
Fettet har blivit lite mjukare och huden på magen ser inte ut att akut spricka när som helst längre även om det ännu är mycket kvar att göra. De vilar 1.5 vecka och jag hoppas och tror att detta blir ett livs uppvaknande.

Har ju fått fler personer under åren att ändra livsstil och det gläder mig när de tackar mig för all hjälp de fått även om de ibland tyckt illa om mig när jag t ex konfiskerat godiset :).

Jag försöker pusha de både mentalt och fysiskt + kör en del små tävlingar för att trigga de och det verkar funka.

Är så skönt att kunna fokusera på sånt som folk blir glada gör inte det vanliga så kallade kåksnacket som alltid handlar om vem/vilka som rånat, skjutit, huggit, sålt, köpt.

Ääähhh, det blir ledsamt år ut och år in.

Tack så länge!

Mvh,

Peter

”Klart det blir bråk då och då”

Hej!

Jag ligger i sängen och tittar på Veckans brott med Leif ”GW” Persson.
De visar ett bråk inifrån en avdelning på Kumla. Jag har själv varit på den avdelning som de visade och har träffat personen som fick stryk med stekpanna.

Han som slog med stekpannan känner jag sedan vi var ute i det fria och det är en god vän.
Båda sitter för bland annat mord.

Enligt ”GW” så är denna avdelning en av de avdelningar som är en av de med störst säkerhet. Ja, det håller jag med om. Det är typ ett fängelse i fängelset men ändå inte som bunkarna, aka Fenix.

Diskussionen på Veckans brott verkar vara om dömda mördare ska få sitta ihop? 
Va fan?
Det är flera mördare per avdelning på Kumla oavsett vilken avdelning du är på.

Det är rätt många i Sverige som är dömda för mord så det skulle vara svårt att inte ha dömda mördare ihop.

Sverige har inte inte så många fängelser och avdelningar att hålla de isär.
De flesta är även också rätt lugna och vill inte ha bråk i onödan. Oftast de mördare som får stryk, har antingen mördat någon kvinna och/eller så har de krig på utsidan med någon annan gruppering eller så.

Klart det blir bråk då och då.
Det skulle det bli även om vi låste in vanliga hederliga” medborgare ihop en tid.
Man lever så nära inpå varandra och ser allas fel och brister som säkert inte många var medvetna om tidigare.

KV tar sedan även bort våra gym, klart vi blir frustrerade.
VI behöver utlopp för känslor också.

MVH,

Peter,

Kumla.

Huvudet sprängs: ”Tragiskt att det får gå till så här”

Jag har sprängande huvudvärk och har haft det i över tre veckor.
Jag har varit in på akuten och röntgat huvudet men allt ser bra ut?

Ska in på måndag igen och göra ytterligare en röntgen och den ser man bättre på.

Jag har ju haft en stroke för x antal år sedan och hade då exakt lika symptom som nu.
Plus att de då ej såg något på första röntgen och skickade hem mig igen, så jag gick ytterligare ett par dagar och sedan föll jag ihop när jag var själv med mina barn.

Är mycket orolig då läkarna säger att allt ser bra ut och inte hittar något fel, jag VET att något är fel 🙁

Jag har typ aldrig huvudvärk och detta tryck konstant i huvudet är fruktansvärt jäkla jobbigt. Jag sover knappt och det tar sjukt mycket på krafterna att ha ont dygnet runt.

Tydligen har Kumla anstalten gett mig för lite blodförtunnande (pga tidigare stroke+propp så äter jag det) i flera månader och nu har jag fått en höjning av dom men huvudvärken är kvar. Jag hoppas det släpper snart för orkar inte må så här.
Jag försöker att inte tänka på det för att det gör mig orolig och jag är hur som helst inlåst här och kan inte få hjälp hur som helst.

Att sitta inlåst i fängelse är absolut sämsta möjliga plats att bli sjuk på.
Är varje år flera stycken som dör helt i onödan pga plitarna + sjukvården inom anstalten ej hjälper oss intagna.
Vet att många av de som jobbar med oss tycker illa om oss men absolut inte alla.

Jag tycker det är tragiskt att det får gå till så här.

Är aldrig något som står i tidningarna när intagna dör?
Är en mörkläggning helt klart och om det mot förmodan skulle stå någonstans så får ändå absolut inte Kriminalvården kritik.
Även om dom fick kritik, vad är lite kritik jämfört med någons liv?

Många här har familjer som längtar efter oss och det borde betyda något. 

Hjälplösa intagna är vi allihop.

Så beroende av KV, skrämmande nog.

MVH,

Hjälplös intagen.

Det blev en snedfylla på Kumla!

Hör ett annorlunda ljud och röster som låter bekant men annorlunda. Öppnar celldörren och går ut och märker snabbt att minst två stycken intagna är fulla. Den ena säger att han måste gå in i cellen och lägga sig innan plitarna märker men den andra har fått en snedfylla och skriker och härjar.

”Fuck plitarna låt dom komma bara”, säger han.

Den ena går in till sin cell och låser dörren men den andra vill ju ha fyllesällskap och försöker få upp hans dörr (som är helt omöjligt). Och ropar och bankar på dörren att han ska öppna.
Men han öppnar inte.
Då går han runt i andra rum och ropar efter honom som att han glömt att han är i sin cell men inte vill öppna.
Plitarna kommer snart in på avdelningen och reagerar av att han är skrikig och inte som han brukar.

De går fram till honom och frågar hur han mår och han vinglar till och är helt rödmosig i ansiktet och säger:

”Jo då plitjävlar, jag mår bara bra.”

De går ut från avdelningen och han fortsätter gapa och skrika, vi är flera stycken som sitter lugnt vid soffan och ser på tv + fattar att det snart händer något för sånt känns direkt i luften.

Fyllot kommer fram till oss i soffan och gapar och spottar och en kille får spott på sig och säger till fyllot att följa med in på cellen.
”Pang”, hörs det från cellen och fyllot sover på golvet men vaknar snabbt till liv, men tur för fyllot så tycker den andra killen att det räcker för dagen (blir nog mer när han nyktrat till) och tar sedan bara två minuter så kommer det flera plitar och tar med sig fyllot + den andra som druckit och är i cellen.

Allt går lugnt till men de kom ju då det redan hänt, alkohollukten + såg beteendet, och på kvällen, två timmar senare, är vi inlåsta och in kommer plitarna med alkoblåsare men ingen annan är de två tidigare hade blåst och visat på alkohol.

De två kommer inte tillbaka hit.

Tack,

MVH Peter

Så här funkar utredningen på Kumla

Hej.

Alla i Sverige som blir dömda till fyra år eller längre åker till Kumla för en så kallad rix-utredning. Det vill säga, hur farlig du bedöms vara, du får veta dina eventuella villkor så som eventuella permissar och vilken klass på anstalten som du måste vara på.

I vissa fall kan man få åka och göra rixen trots kortare straff än fyra år men då gäller det oftast till exempel gängmedlemmar och dyligt.

Det vanligaste är 4-8 veckors utredning som KV gör på internen men det är också vanligt med virka 12-16 veckor men då beror det oftast på att internen har mycket fiender runt om sig eller i Sverige eller är allmänt mycket stökig.

Det är glasrutor in på avdelningen på rixen och man kan inte gå från avdelningen utom till sin tillfälliga cell. Det är rutor på grund av att KV sitter och filmar allt du gör och säger och sen gör en bedömning av dig men det tillkommer t ex också på oss våldsbrottslingar även träff med psykolog ett par gånger och även psykiater för att de sedan tillsammans samlar information för en bedömning om var du ska börja ditt straff etcetera.

Det är två stycken våningar på rixen som alla är låsta och är tre stycken avdelningar på varsin våning (totalt sex avdelningar) och fyra stycken av dessa avdelningar är så kallade normala avdelningar och två stycken är så kallade skyddsavdelningar där de som behöver extra skydd från andra interner sitter.

Ibland byter de så att internerna inte ska veta och då är fem av sex avdelningar normala men alltså alltid minst en avdelning som är skyddsavdelning.

Nu öppnar de ytterligar ett par rixavdelningar på gamla behandlingsavdelningar på Kumla då trycket är sort då det är många som döms till långt straff numera.

Tror de kommer göra ytterligare förändringar här snart.

Trött på Kumla.

MVH

Kämpande intern 🙂

Jag tycker det här är ett bra jobb där man får påverka!

Hej!

Att ha hand om självförvaltningen är ett bra jobb där man kan påverka maten vi äter och det är toppen när den funkar. Då menar jag att alla intagna kan laga mat och förstår lite angående budget och hygien.

Vissa nya som kommer (brukar bli kortlivade) och inte kan samspela utan enbart kräver det ena och det andra och/eller inte torkar efter sig eller städar blir jobbig.

Först säger man till lite trevligt:
”Jo, du skulle kunna göra rent efter dig när du ätit eller diskat”, och när han inte fattar eller helt enkelt skiter i det…
Vissa tror att för man är trevlig och rättvist att man kan bli överkörd men det retar mig så sjukt mycket och då höjer jag rösten och säger till på skarpen och då blir det oftast full fart att städa och ursäkt efter ursäkt kommer. Allt för att sen bli likadant igen.

Vissa lär sig som tur är men de som aldrig fattar får lämna avdelningen på ett eller annat sätt. Jag förstår inte folk som inte kan ta rätt efter sig och ser man inte att personen struntat eller missat något så nekar han. Jag ogillar detta så sjukt mycket och det säger mycket om vad det är för personer.

Dessa personer skulle jag aldrig vara i närheten av på utsidan. Det är såna som är jobbiga att bo ihop med. Det är så många folk i olika åldrar och från hela världen.
Här kan man liksom inte undvika varandra så det är lätt hänt att det blir dispyter av smågrejer.

Trots allt så är det ändå ett helt okej jobb 🙂

Tack för denna vecka.

MVH, Peter, Kumla.