Fem skräckfilmer att se fram emot

Redan fem månader har passerat av filmåret 2016, men än finns det fortfarande ett kommande gäng skräckfilmer som vi ska hålla ögonen på. Här är några av biopremiärerna som du har att längta till.


1: The conjuring 2: ”The enfield poltergeist”

Skräckfilmen The Conjuring 2 är uppföljaren till ettan som kom för tre år sen. Filmen bygger på ”verkliga händelser” och regisseras av James Wan som enligt mig är en av 2000-talets bästa skräckfilmsskapare, med filmer som Saw (2004), Insidious (2011) och Dead Silence (2007) i bagaget. Huvudrollsinnehavarna Ed och Lorraine reser till London för att hjälpa en ensamstående mamma som uppfostrar fyra barn i ett hus plågat av onda andar. Av trailern att döma så har vi något att se fram emot här.

Regissör: James Wan
Huvudroller:
Vera Farmiga, Patrick Wilson
Biopremiär:
10 Juni i Sverige
Trailern hittar du här!

CekSITdW8AAX5TE

2: The Purge 3: ”Election year”

För snart tre år sen kom The Purge och gav eko i skräckfilmens värld. I sommar kommer den tredje filmen i serien. Det är dags att återvända till en dystopisk framtidsvärld där det styrande partiet New Founders of America varje år under tolv timmar avskaffar alla lagar, i syfte att låta den undre världen rensa ut sig själv.

Regissör: James DeMonaco 
Huvudroller: Frank Grillo, Mykelti Wiliamsson, Elizabeth Mitchell
Biopremiär: 8 Juli i Sverige
Trailern hittar du här!

3: Cell 

En mystisk mobiltelefonsignal skapar apokalyptiskt kaos i denna filmatisering av Stephen Kings ”Signal”. Skräckfilmen har en Sci-fi känsla och Samuel L Jacksson har en av huvudrollerna.

Regissör: Tod Williams 
Huvudroller: Isabelle Fuhrman, Samuel L. Jacksson, John Cusack
Biopremiär: 8 Juli i USA
Trailer hittar du här!

cell-movie-trailer-2016-cusack-jackson

4: The Woods

Enligt recensioner ska denna film ha tagit skräckfilmen i en ny riktning. Handlingen är dock den mest klassiska man kan tänka sig. Ett gäng collegestudenter åker ut i skogen för att kampa men inser snart att man inte är ensamma. Men det finns något i trailern som bygger upp en förväntan och hintar om att recensenterna kanske har rätt. Jag upplever det som att filmen bygger på talande tystnader. Att skräcken sitter i tystnaden istället för skriken som det oftast brukar vara. Kolla in trailern och bedöm själva.

Regissör: Adam Wingard
Huvudroller:
Callie Hernandez, James Allen McCune, Brandon Scott
Biopremiär: 16 september i USA
Trailern hittar du här!

d

5: The darkness

I helgen hade denna film premiär i USA och lär inom en snar framtid visas även i Sverige. När en familj återvänder hem från sin Grand Canyon-semester har något övernaturligt följt efter dem. Kevin Bacon är en av huvudrollsinnehavarna och Greg McLean står för Regin, som också regisserat den kända skräckfilmen Wolf Creek som kom för tio år sen. Skräckfilmer som bygger på att övernaturliga krafter tar över är ett gammalt och möjligen uttjatat koncept, men med rätt instrument kan detta bli bra. Den senaste trailern lovar dessutom gott.

Regissör: Greg McLean 
Huvudroller: Kevin Bacon, Radha Mitchell, David Mazouz
Biopremiär: 13 maj i USA
Trailern hittar du här!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.