Svensk TV behöver Berg och Meltzer

Filip och Fredrik, Erik och Mackan, Morgan och Ola-Conny, Luuk och Lindström. Jag är trött på manlig vänskap i TV–rutan. Därför är jag lycklig över att kanal 5 väljer att satsa på en tredje säsong av Berg och Meltzer på roadtrip. Denna gång ska succéduon packa väskorna för att bege sig till Hawaii.

BergMeltzerPaHawaiiBild_vz4wos

Först ut var en roadtrip i USA där duon gav sig ut på äventyr i de södra delstaterna. Säsong två blev en roadtrip genom Europa och i säsong tre är det dags att anamma den hawaiianska kulturen. Säsongspremiären hade 287 000 tittare, enligt MMS.se.

Hitintills har den här säsongen bjudit på flera godbitar. Ett heroiskt researcharbete och skickliga inslagsproducenter har lyckats få fram de bästa ur duon. Carina och Christine är ju dock proffs på att bjuda på sig själva och göra komedi av egentligen ingenting. Det finns några moment i serien där man kommer nära in på och känner att innehållet berör. Till exempel när Carina Berg berättar om sorgen efter sin pappas död. Ut över succéduon så stötter man på en hel del andra sköna karaktärer i serien.

TV–världen behöver fler kvinnliga par som tar plats i rutan, och de får gärna inspireras av Berg och Meltzer. Programmet har förgyllt mina torsdagkvällar sedan ett par veckor tillbaka.

Nu på torsdag är det dags för säsongsavslutning som jag kan tipsa er alla att se! Hela säsongen finns dessutom på Dplay.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.