TV-tips: Johnny Cash inpå huden

När du tröttnat på Daniel Nannskogs utläggningar om Ungerns vänsterbackar eller Olof Lundhs skäggkliande, kan du då ta och klicka dig in på SVT Play där det för tillfället finns flera guldkorn, där ett av dom glimrar lite extra.

I am Johnny Cash är den kanadensiska dokumentärfilmen, där man får komma den legendariska artisten inpå huden. Efter filmen Walk The Line som kom 2005 blev man medveten om Johnnys tuffa bakgrund som innehöll både alkoholism, drogmissbruk och dödsfall. Något som också speglas i denna film. Dokumentären innehåller intervjuer med familjemedlemmar och personer som jobbat nära världsstjärnan, som ger sin egna version av hans liv. Även om man inte är ett Johhny Cash–fan kan man ändå uppskatta dokumentären som visar hans resa från bomullsplockare till världsartist.

Filmen hittar du här och finns tillgänglig fram till den 19 juli.

 

Johnny-Cash_1972

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.