Här är EM:s bästa filmstjärnor

Efter 51 spelade matcher så är ytterligare ett europamästerskap över och fotbollspubliken har blivit bjudna på flera minnesvärda stunder. Men ett antal spelare har även visat upp en annan talang i form av skådespeleri. Här listar jag de tre bästa spelarna som hade gjort succé på filmduken:

3: Den turkiska spelaren Oğuzhan Özyakup visade prov på en bra fallteknik när han i förlusten mot Spanien bjöd på bra skådespeleri. Skulle möjligtvis funka bra som stand in för Rafael Edholm i någon svensk actionrulle?

 

2: Detta är ingen filmning men den italienska spelaren Zaza visade ändå upp en oanad talang. Italienaren blev syndabock när han bommade straffen i semifinalen mot Tyskland. Men samtidigt visade han prov på fina dans-moves. Det går rykten om en ny dirty dancing-film, möjligtvis skulle Zaza kanske söka en av huvudrollerna?

1: Förstaplatsen går till fransmannen Giroud som stod för en fem plus skådespelarinsats i matchen mot Irland där han troligtvis blev beskjuten av någon krypkytt. Fransmannen skulle göra succé som statist i filmen American snipor.

 


I övrigt tycker jag att SVT:s och TV4:s EM-studios gjort ett bra jobb och inte förtjänar den kritik som de bägge fått. Anna Brolin har lett TV4:s slagskepp på ett extremt säkert sätt och skapat ett driv i sändningarna. SVT har haft en stark line-up med Pops i spetsen, som vunnit många hjärtan via vinterstudion. Nannskogs charm gjorde att SVT drog de längsta strået detta mästerskap. EM-finalen blev enligt TV4 en riktig publikframgång, där matchen sågs av 2 240 000 tittare.

collage

 

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.