Bra ingredienser men dåligt recept

Under fredagskvällen tog jag min snabba cykel och begav mig till storgatan i Malmö för att se filmen Money Monster.

Efter att ha dömt filmen av själva ”förpackningen” så var mina förväntningar höga när jag väl tog plats i biosalongen. Men 98 minuter senare var jag inte helt belåten.

Filmen regisseras av Jodie Foster som också är känd för sina skådespelarinsatser i filmer som ”När lammen tystnar” bland annat. I den här rullen väljer Foster att tackla ämnen som bolagsaffärer, den nutida mediarapporteringen och den lilla människans försvarslöst.

Filmen handlar om den extremt självgode finansjournalisten Lee Gates (George Clooney) som är programledare för TV-showen ”Money monster”. På bästa sändningstid ger han varje vecka ut sina bästa finansråd till det amerikanska folket. Den galna TV-showen produceras av Patty Fenn som spelas av Juli Roberts som styr programmet från kontrollrummet.

Men en dag sker det oväntade som ställer allt på sin spets. En beväpnad man lyckas ta sig ända in i TV-studion mitt under direktsändningen, med en bombväst i högsta hugg. Mannen har förlorat alla sina pengar på grund av programledaren Lee i ett tidigare avsnitt av showen tipsat om att investera i i ett storbolag som nu slarvat bort alla pengar. Mannen i studion hotar nu att spränga alla i luften.

MoneyMonster

Jag hade länge svårt att fastställa vilken genre filmen hade. Skickligt nog hoppar filmen mellan komik, drama och thriller. Clooney är som klippt och skuren för sin roll och Roberts gör som vanligt en fläckfri insats.

Men när eftertexterna började rulla så kände jag mig inte riktigt belåten. Det fattades en krydda. Inte för att jag hade förväntat mig att en actionrulle från Hollywood skulle förändra mitt liv. Men manusets grundstomme är fenomenalt, och om man dessutom lyckats få med sig så pass stora namn på tåget, kändes det som man hade kunnat sätta ribban på en ännu högre höjd. Kanske hade man behövt dra i kontrasterna lite till.

Samtidigt tycker jag att det växlande tempot i filmen förgyller upplevelsen och summan av kardemumman är att filmen trots allt är värd biopengen. Även om den inte kommer ge dig en ny mening i livet.

Sen kan jag inte skriva ett inlägg om Clooney utan att kommentera hans hårfäste. Herrejävlar alltså.

Välkommen!

 

Jag heter Oskar Olsson och jobbar som skribent och reporter på 24Malmö. Jag är en 22-årig Malmöbo med rötter från Småland som sedan barnsben älskat underhållning i form av film och TV. Från och med idag kommer jag att driva denna blogga som berör dessa två ämnen.

Har du synpunkter på det jag skriver eller vill komma i kontakt med mig nås jag på:

Mail: oskar.olsson@24malmo.se
Twitter: oskar_olsson