FILMEN OM ”BADROCK” – Kanske är du med?

I somras var det trettio år sen Björn Skifs samlade sina artistkollegor i Borgholm på Öland och Badrock föddes. Nu kommer ”Filmen om Badrock” på bio i mars.

badrock-2016-alla-2

I somras var det trettio år sen Björn Skifs samlade sina artistkollegor i Borgholm på Öland och Badrock föddes. Nu kommer ”Filmen om Badrock” på bio i mars.  Förutom en härlig konsert­upplevelse får vi också följa Björn och hans artistkollegor backstage, på Ölands-utflykter och fest.

– Jag är stolt och glad över det vi gjorde. Vi hade kul under tiden och vi kunde glädja många andra samtidigt. Nu när Badrock blir film och ska visas på bio så hoppas jag att vi kan glädja ännu fler – både Badrock-veteraner och Badrock-debutanter, säger Björn Skifs i ett pressmeddelande.

”Filmen om Badrock” navigerar oss genom den unika upplevelse som Badrock var i Sommarsverige under åren 1986 till 1992. Vi landar sen i sommaren 2016 då Badrocken uppstod för en sista gång i samband med Borgholms 200-års-jubileum. Då med större produktion än någonsin, samt ett gäng än mer vitala artister som åter fick köerna att ringla utanför Borgholms slottsruin och sommarens publik att dansa under åtta sommardagar i augusti. De två planerade konserterna blev fyra och sedan åtta. 

Läs också: Så bra är Hundraettåringen som smet från notan och försvann (2016)

Filmen har biopremiär 7 mars i hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Veckans biorecension: Ghost in the Shell

Veckans biorecension: Ghost in the Shell

När den japansk animerade science fiction-filmen Ghost in the Shell nu stöps om i spelfilmsformat är det på både gott och ont. Originalfilmen styrktes av ett högintressant manus, där de futuristiska huvudkaraktärerna brottades med filosofiska frågor om vad det egentligen innebär att vara människa. Nyversionen stärkts av urläckra actionsekvenser och visuellt hänförande miljöer, men manuset känns ofullständigt.

Filmtopp recenserar ”The Great Wall”

Den kinesiska filmindustrin och Hollywood har med The Great Wall gjort en gemensam ansträngning att göra en film som fungerar lika bra på båda marknaderna. Trots att den mycket välrenommerade regissören Yimou Zhang sitter i regissörsstolen, har ansträngningen inte resulterat i mer än en hyfsad popcorn-rulle. Vilket i och för sig inte är rakt igenom dåligt, men det känns som att detta hade kunnat bli mycket bättre.
Filmtopp.se är en av Sveriges största filmsajter, med rötterna i Kalmar. Ur ett helhetstäckande perspektiv levererar Filmtopp.se ett blandat innehåll bestående av streamningstips, bioaktuella recensioner, intervjuer, filmnyheter och listor både för att vägleda, underhålla och inspirera läsaren. Här hittar du filmtipset för kvällen .

Håll dig uppdaterad med oss på Filmtopp - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!