Hur bra är Ryan Gosling i ”La La Land”?

la la land

Film: La La Land (2017)
Manus & Regi: Damien Chazelle
Med: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons m. fl.
Genre: Drama, Komedi
Speltid: 2 tim 8 min

Mia (Stone) går på audition efter audition utan att få en roll medan jazzpianisten Sebastian (Gosling) drömmer om att en dag äga en jazzklubb. När de möts inleder de snart en romans och tillsammans jagar de sina respektive drömmar. Den stora frågan är om deras drömmar är viktigare än vad deras relation är.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa filmer – so far!

La la land marknadsförs som en kärlekshistoria, som även handlar om att jaga sina drömmar. Denna föreställning förstärks av valet av huvudrollsinnehavare. Gosling spelade ju för bövelen huvudrollen i The Notebook, en av senare års mest romantiska filmer. Problemet är att La la land inte är vidare romantisk. Historien handlar om två personer som finner varandra under rätt så oromantiska omständigheter. Sedan försöker de stödja varandra i jakten på sina drömmar. När romantiken saknas från, vad som ska vara en kärlekssaga, blir man rätt så besviken.

Läs fortsättningen på Filmtopps svidande recension här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.