Hur bra är Ryan Gosling i ”La La Land”?

Filmtopp.se, världens bästa filmtidning, har recenserat bioaktuella "La La Land". Hur bra är Emma Stone & Ryan Gosling i huvudrollerna egentligen?

la la land

Film: La La Land (2017)
Manus & Regi: Damien Chazelle
Med: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons m. fl.
Genre: Drama, Komedi
Speltid: 2 tim 8 min

Mia (Stone) går på audition efter audition utan att få en roll medan jazzpianisten Sebastian (Gosling) drömmer om att en dag äga en jazzklubb. När de möts inleder de snart en romans och tillsammans jagar de sina respektive drömmar. Den stora frågan är om deras drömmar är viktigare än vad deras relation är.

LÄS OCKSÅ: Årets bästa filmer – so far!

La la land marknadsförs som en kärlekshistoria, som även handlar om att jaga sina drömmar. Denna föreställning förstärks av valet av huvudrollsinnehavare. Gosling spelade ju för bövelen huvudrollen i The Notebook, en av senare års mest romantiska filmer. Problemet är att La la land inte är vidare romantisk. Historien handlar om två personer som finner varandra under rätt så oromantiska omständigheter. Sedan försöker de stödja varandra i jakten på sina drömmar. När romantiken saknas från, vad som ska vara en kärlekssaga, blir man rätt så besviken.

Läs fortsättningen på Filmtopps svidande recension här

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Veckans biorecension: Ghost in the Shell

Veckans biorecension: Ghost in the Shell

När den japansk animerade science fiction-filmen Ghost in the Shell nu stöps om i spelfilmsformat är det på både gott och ont. Originalfilmen styrktes av ett högintressant manus, där de futuristiska huvudkaraktärerna brottades med filosofiska frågor om vad det egentligen innebär att vara människa. Nyversionen stärkts av urläckra actionsekvenser och visuellt hänförande miljöer, men manuset känns ofullständigt.

Filmtopp recenserar ”The Great Wall”

Den kinesiska filmindustrin och Hollywood har med The Great Wall gjort en gemensam ansträngning att göra en film som fungerar lika bra på båda marknaderna. Trots att den mycket välrenommerade regissören Yimou Zhang sitter i regissörsstolen, har ansträngningen inte resulterat i mer än en hyfsad popcorn-rulle. Vilket i och för sig inte är rakt igenom dåligt, men det känns som att detta hade kunnat bli mycket bättre.
Filmtopp.se är en av Sveriges största filmsajter, med rötterna i Kalmar. Ur ett helhetstäckande perspektiv levererar Filmtopp.se ett blandat innehåll bestående av streamningstips, bioaktuella recensioner, intervjuer, filmnyheter och listor både för att vägleda, underhålla och inspirera läsaren. Här hittar du filmtipset för kvällen .

Håll dig uppdaterad med oss på Filmtopp - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!