Recension: Moonlight

 

MOONLIGHT

Film: Moonlight
Regi: Barry Jenkins
Manus: Barry Jenkins, efter en bok av Tarell Alvin McCraney
Med: Mahershala Ali, Naomie Harris, Janelle Manáe m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1tim 51min

”Little”, Chiron, och ”Black” är alla namn på samma person beroende på vilken tidsperiod vi får följa honomMoonlight är nämligen uppdelad i tre olika akter som utgör ett intimt påträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i livet, med sin tvivlande sexualitet och stora osäkerhet på omgivningen

”Little” bor tillsammans med sin mamma i ett tufft område utanför Miami. Han har det svårt, jagandes dagarna i ända blir han kallad skolans ”Faggot” och trycks hela tiden längre och längre net i pojkgängets hierarki. ”Little” vet inte vad ”Faggot” betyder, men han inser att han är annorlunda. Där hemma balanserar hans mor mellan att fastna i ett missbruk eller att precis klara av vardagen med sin son. Något vidare stöd finns inte för ”Littles” funderingar och utsatthet.

En dag lyckas ”Little” gömma sig i ett slags förråd för att undslippa stryk. Problemet är att han befinner sig i ett av de mer tuffare kvarteren. Som tur är har gatans överman och langare, Juan (Mahershala Ali), observerat händelsen och träder fram för att ge ”Little” en hjälpande hand. Juan tar med sig honom hem till sin flickvän, Theresa (Janelle Manáe) och kommer med tiden både att ses som en vän och förebild.

KLICKA HÄR FÖR FORTSÄTTNINGEN 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.