Glad alla hjärtans dag! Vi har filmtipsen för kvällen

love

Alla Hjärtans Dag är en speciell dag för många. Det är en dag som ger er förälskade människor möjligheten att uttrycka era känslor för era livskamrater lite extra, och få dem att känna sig som de viktigaste människorna i världen. Det är en dag som är menad för att ni bara ska rå om varandra, visa er uppskattning och ha årets mysigaste och mest romantiska dag tillsammans.

Vi på Filmtopp vill hjälpa er med det bäst vi kan. Nedan har listat tre favoriter, utan rangordning, som förhoppningsvis blir grädden på moset på er fantastiska dag.

Notting Hill

notting_hill_1999_3-678x381

William Thacker (Hugh Grant) bor i Notting Hill i västra London. Han är skild, bor tillsammans med rumskompisen Spike, och äger en mindre framgångsrik bokaffär som inriktar sig på reseböcker. Hans liv går på rutin, utan vare sig drama eller överraskningar. Tills den dagen då hon plötsligt står mitt framför honom i hans butik, den amerikanska filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts), världens mest eftertraktade kvinna. Innan William hinner förstå vad som händer har de plötsligt börjat dejta och livet börjar ljusna för honom. Men som världskändis följer det alltid med en del problem och snart sätts känslorna på svåra prov.

THE NOTEBOOK

notebook

Filmen inleds på ett ålderdomshem där en äldre man vid namn Duke, läser en romantisk saga för en dement kvinna. Sagan tar oss till 1930-talets Seabrook. Under sin semester träffar sjuttonåriga Allie (Rachel McAdams) på den lokala arbetaren, Noah (Ryan Gosling) på ett tivoli. De blir snart förälskade och spenderar resten av sommaren tillsammans. Men Allies föräldrar tillåter henne inte att vara med någon av lägre social klass och tar med sig henne till New York. Men Noah ger inte upp och försöker desperat vinna tillbaka sitt livs kärlek.

When Harry Met Sally

harry

Harry (Billy Crystal) träffar Sally (Meg Ryan) för första gången då de både tar examen från Chicagos Universitet. Sally ger honom skjuts till New York och efter det fortsätter deras liv på varsitt håll där de båda försöker på misslyckade sätt finna lyckan i kärleken. Men med jämna mellanrum springer de båda på varandra, och inser tillslut att en vänskap med det motsatta könet inte vore en dum idé. Men ganska snart uppstår frågan om en man och en kvinna verkligen kan vara vänner utan att känslor och sex blir inblandat.

HÄR HITTAR DU FLER FILMTIPS

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.