Sevärda biofilmer just nu

Sevärda biofilmer

Biosommaren 2018 närmar sig sitt slut, men inte ska du deppa över det. Du har fortfarande chansen att se flera fantastiska filmer på vita duken, där två av dem tillhör årets stora biosuccéer. Vi har granskat den aktuella biotablån närmare och valt ut tre favoriter du absolut inte får missa. Mycket nöje för pengarna!

The Meg

Regi: Jon Turteltaub
Med: Jason Statham, Rainn Wilson, Ruby Rose
Genre: Äventyr, Skräck

Handling:Jonas Taylor har lyckats överleva en attack – av en 21 meter lång haj. När besten omringar en sjunkande undervattenstation måste han ännu en gång konfrontera sin havsfiende.

Sommarens stora hajrulle kommer i december att summeras som en av årets biosuccéer, trots att folk kommer att se den på streamsajter som Dreamfilm och Swefilmer. Jason Statham i duell mot filmhistoriens största haj – Megalodon – är ett slag få actionfantaster vill missa. “The Meg” är gjord med både självdistanserad humor och blodigt allvar. Dessutom har vi här en unik genremix att njuta av: Äventyrsskräck!

Hereditary

Regi:Ari Aster
Med:Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff
Genre: Skräck

Handling:Efter att matriarkatetgår bort, börjar dess sörjande familj upptäcka mörka hemligheter i huset de lever i.

“Hereditary” är årets – om inte 2010-talets – mest hyllade skräckfilm. Toni Collette gör en fullkomligt briljant skådespelarprestation och det snackas febrilt på nätet om att detta kan bli en stark film på 2019:s Oscarsgala. Kan det här vara skräckisen som cementerar genrens plats i finrummet?

 LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet

Regi:Josephine Bornebusch
Med:Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg
Genre: Familj

Handling:Systrarna Hammarabis mystiska bok blir plötsligt stulen från Vallebyskolan, och LasseMaja undersöker händelsen närmare, vilket som är deras första fall någonsin.

Allt för sällan görs det riktigt vassa barn-och familjefilmer. “LasseMaja – Det första mysteriet” är ett av undantagen. Med ett kärleksfullt hantverk av regissören Bornebusch och ett välskrivet manus har vi här en spännande film, som även bjuder på mycket humor – för både barn och vuxna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.