Vi lottar ut biobiljetter

På fredag har skräck-thrillern ”Mother!” biopremiär med Jennifer Lawrence i huvudrollen.

Ett pars förhållande testas till dess yttersta gräns då oinbjudna gäster anländer till deras hem och avbryter deras lugna tillvaro. Denna psykologiska thriller om kärlek, tillit och uppoffring är skriven och regisserad av Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream), och i rollerna ser vi bland andra Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris och Michelle Pfeiffer.

I ett samarbete med UIP Sverige lottar Filmtopp.se ut 3 x 2 biobiljetter till Mother! Svara på våra två frågor nedan så är du med i utlottningen. Tävlingen pågår till och med fredagen den 29/9.

Klicka här för att delta i tävlingen.

Vinn biobiljetter till American Made

American Made är ett internationellt äventyr baserat på den osannolika (men sanna) berättelsen om Barry Seal (Tom Cruise), en livsnjutande pilot som oväntat rekryteras av CIA för att leda en av de största hemliga operationerna i USA:s historia. I Universal Pictures AMERICAN MADE återförenas Tom Cruise med Edge of Tomorrow-regissören Doug Liman.

Biopremiär över hela landet 25/8.

I samarbete med UIP lottar vi på Filmtopp ut totalt 3 x 2 biljetter till biofilmen. Tävlingen pågår till och med den  23/8.  För att delta i utlottningen vill vi att du besvarar våra två frågor nedan. Lycka till!

KLICKA HÄR FÖR ATT DELTA

Vi har intervjuat självaste MATTHEW MCCONAUGHEY

Matthew McConaughey och Idris Elba i biofilmen ”The Dark Tower”. © 2016 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Imorgon onsdag (16/8) är det premiär för ”The Dark Tower”Filmtopp har fått tre exklusiva intervjuer med filmens stjärnor,  Matthew McConaughey & Idris Elba, samt upphovsmannen Stephen King. Först ut i vår intervjuserie är McConaughey. Del två släpps imorgon med King.

”Mannen i svart flydde över öknen och revolvermannenföljer efter.

Året var 1978 när dessa ord inledde den episka berättelsen om Det mörka tornet, författad av en ung man vid namn Stephen King.

King skulle fortsätta med sitt skrivande och bli en av de mest populära och bäst säljande författare i historien. En modern Charles Dickens, och de två karaktärerna –  den ena klädd i svart, den andra dragandes med en revolver – skulle utvecklas till de centrala figurerna i bokserien Det mörka tornet, ett livsverk som innehåller både böcker, noveller, serietidningar och nu, för första gången, en långfilm.

Mannen i svart gestaltats på bioduken av den Oscarsvinnande skådespelaren Matthew McConaughey. ”Jag spelar en trollkarl som kan byta skepnad”, inleder McConaughey intervjun och berättar om karaktären han spelar, även kallad Walter.

”Han kan resa till olika platser i tiden och påverka olika objekt. Han kan röra till människors psyke med sina ord och rörelser. Han har några kraftfulla krafter, och det är riktigt kul att leka med dessa.

Läs klart den fullständiga intervjun här

Tävla med La La land – perfekt aktivitet för drömdejten!

La La Land tog världen med storm. Nu kan filmen upplevas på en jätteduk med musiken framförd på plats av Stockholm Concert Orchestra under ledning av den finsk-amerikanske dirigenten Erik Ochsner.

I början av mars tillkännagav filmbolaget Lionsgate att de tar sexfaldigt Oscarbelönade (bland annat för Bästa originalmusik) La La Land på världsturné med en livs levande symfoniorkester. Premiären sker på Memorial Day i ikoniska Hollywood Bowl. Turnén fortsätter sedan genom USA och därefter till bland annat Mexiko, Kanada, Storbritannien, Italien, Schweiz, Turkiet och Sverige.

LA LA LAND in Concert – a live-to-film celebration gästar Globen i Stockholm 25:e oktober och den 29:e oktober spelas föreställningen i Scandinavium i Göteborg. Nu kan du vinna 2 biljetter till valfri föreställning genom att tävla med Filmtopp!

I samarbete med Shownight och lottar vi på Filmtopp ut  totalt 3 x 2 biljetter (värde 495 kr styck) till den föreställning som respektive vinnare önskar. För att delta i tävlingen ber vi dig besvara  två frågor nedan och skicka oss en kort motivering om varför just du ska vinna!

Tävlingen pågår till och med onsdagen den 14 juni och vinnarna presenteras  på Filmtopp.

 En av de mest spännande och mäktigaste stunderna när vi gjorde ”La La Land” var när vi musiksatte filmen med en levande orkester. Hundra fenomenala musiker spelade live till bilder i Technicolor och gjorde Justin Hurwitz kompositioner intensivt levande. Det ska bli så roligt att få dela den upplevelsen med en publik, säger Damien Chazelle som både skrivit och regisserat filmen.

Klicka för att tävla här

Sommarens biofilmer – dessa skall du se

Filmtopp ger dig de hetaste filmerna som går upp på bio i Sverige i sommar!

 

Det blir ett brett filmregister att se fram emot, med allt från Christopher Nolans krigsdrama Dunkirk till nyversionen av skräckfilmen It, i vilken vi får se Bill Skarsgård. 

Spana gärna in vår lista med årets bästa filmer – hittills  Vilket äventyr ser du allra mest fram emot i sommar?