Intervju med Taron Egerton – Kingsman: The Golden Circle

Foto: 20th Century Fox

Taron Egerton är främst känd för att ha spelat huvudrollen i Kingsman: The Secret Service och medverkat i dramafilmen Testament of Youth. Han har även setts till i thrillern Legend (2015) och varit stjärna i biografin Eddie the Eagle, från 2016. Till Kingsman: The Golden Circle återvände han i rollen som spionen Eggsy.

Mark Strong känner vi igen från fler kända filmer, bland annat Revolver, Kick-Ass och just Kingsman. Till Kingsman: The Golden Circle återvände även han i sin roll, som Merlin.

Hur utvecklas era karaktärer i den här filmen?

– Vad som är extra roligt med den här filmen är att vi får se att Eggsy har förändrats och utvecklats sedan den första filmen. Det har gått några månader, eller ett år, sedan Merlin och Eggsy lyckades rädda världen. Och du får intrycket att han är lite mer säker nu. Han har några uppdrag på sitt bälte och en flickvän han försöker vara god mot. Han vill ha ett bra förhållande med henne, men han är lojal mot sitt arbete som kommer i vägen för dem, säger Taron Egerton.

– Merlin har gått tillbaka till sitt vanliga jag. I den första filmen får han kliva in för att rädda världen, men i början av den andra filmen är Eggsy ute på fältet igen och Merlin är hans ögon och öron. De har räddat världen, och har nu en relation till varandra, men nu måste de göra det igen, säger Mark Strong.

Och Merlin har ett gäng sköna ögonlick. Vid ett tillfälle sjunger han… 

– Jag får sjunga, men jag skulle inte beskriva mig som en sångare till skillnad från Taron, säger Mark Strong.

– Jag tycker att Mark sjunger helt lysande i filmen!, säger Taron Egerton.

Det som är så bra med John Denver-låten [Country Road] är att den kan vara intim och liten, samtidigt som du kan vidga ut den. Det är vad jag gör. Jag tror jag säljer in den bättre än vad jag träffar tonerna, säger Mark Strong. 

Kändes den här filmen större och mer våghalsig än den första? 

– Det var några fantastiska miljöer i den första filmen, men jag minns första dagen jag klev in på inpelningsplatsen av Poppy land I Golden Circle] och det nästan var som en småstad. Jag minns att jag tänkte ‘Wow! Vi har steppat upp ett snäpp.’ Flera platser i den första filmen var väldigt storskaliga, men bara en tredjedel så stora som Poppy Land. Det var ett tillfälle då jag tänkte ‘Vi gör något lite större här’, säger Taron Egerton.

– Den allra första scenen vi spelade in [till The Golden Circle] var över de förstörda kvarlevorna av Kingsman-butiken. Och för bara den scenen skapade de en hel aveny med förkolnade spillror. Det var regn, natt, och det var en enorm tagning för den scenen. Jag tror inte att något annat spelades in där. Och det var första dagen – så du insåg att du hade något stort framför dig!, avslutar Mark Strong.

Vill du läsa mer intervjuer om “Kingsman 2” hittar du den med ikonen Jeff Bridges här.  Passa också på att nu se filmen!

Bra bröllopsfilmer

Bra bröllopsfilmer

På sommaren kommer inte bara semester, utan även en hel del obligatoriska måsten… Fastrar som fyller år, barn som har dop, konfirmationer, studenter och alla dessa bröllop.

Det är därför ett måste för oss på Filmtopp att bejaka denna högtid, som både på gott och ont präglar våra sommardagar och kvällar. Vi gör det med att lista bra bröllopsfilmer.

Ur ett rent dramaturgiskt perspektiv kan genren tyckas vara tacksam att arbeta med. Förhållanden ställs mot sin spets, skelett kommer fram ur garderoben och karaktärer frågar sig själva vad som är rätt svar på den stora frågan. Men genren är även en plåga, eftersom de flesta bröllopshistorierna har gjorts och det kan till och med kännas som att vi sitter fast i en reproduceringsloop.

Men det finns undantag som bekräftar regeln. Om du som jag har svårt med vett och etikett, kom i rätt stämning med dessa filmer:

Wedding Crashers (2005)

I Wedding Crashers får vi följa bluffmakarna Jeremy och John, som fördriver sin fritid med att nästla sig in på bröllop för att ragga på brudar. En stöt kräver noggrann planering och att radarparet lyckas bygga falska, men trovärdiga, identiteter. Trots den kluriga uppgiften, har de aldrig misslyckats.

Enligt dem är ingen kvinna så mottaglig för ny kärlek som på sin väninnas bröllop. Fast det damerna inte har en aning om, är att John och Jeremy bara vill ligga med dem. Men hela deras jargong skulle ställas inför ett svårare uppdrag när John förälskar sig i en förlovad kvinna och hon bjuder över dem till hennes familjs sommarstuga inför hennes annalkande bröllop. Hur länge kan de ljuga om vilka de är?

Wedding Crashers må vara en konventionell dramaturgisk upplevelse, men är en av 2000-talets roligaste filmer. Owen Wilson och Vince Vaughn har en unik kemi och glänser som diamant i sina roller.

Corpse Bride (2005)

Victor ska gifta sig med en person han inte vill vara med, och stakar därför sig. Under bröllopsrepetitionerna beger han sig iväg till skogen för att repetera på sina löften. Där råkar han, med sina välvalda ord, väcka en död kvinna till liv. Victor ger henne sin bröllopsring och hon tar med honom på ett äventyr ner i sin värld, nämligen dödsriket.

Fantasyregissören Tim Burtons film Corpse Bride tar med oss på en unik resa, som pyntas med en än mer speciell kärlekshistoria. Burtons fantasi har förmodligen aldrig varit så här stor, och rent estetiskt är Corpse Bride hans häftigaste. Ett måste för filmälskaren.

Bridesmaids (2011)

Annies liv är en röra. Hon driver ett konditori, som går uruselt och lyckas inte hitta rätt på mansfronten. När hennes

bästa vän Lillian berättar att hon ska gifta sig med en rik bankir och frågar ifall Annie vill vara hennes brudtärna tackar hon genast ja. Men snart får hon konkurrens om hedersplatsen av Helen, en annan vän till Annie, som kostar på sig dyra ceremonier och välvalda presenter.

Annie är inte alls lika organiserad Helen, och gör allt i sin makt för att ge Lillian ännu bättre upplevelser. Men hennes spontanitet gör bara hennes position mer hotad och slutligen hennes och Lillians vänskap illa.

Bridesmaids är en hysterisk och i många fall bisarr komedi, som handlar om hur långt vi är villiga att gå för vänskap. Filmen är banbrytande och viktig eftersom den låter sina kvinnliga karaktärer vara lika sexistiska och grisiga och, ja, patetiska, som vi ständigt ser män vara.

Dessa var mina tips på bröllopsfilmer. Är du som jag alltid ute i sista minuten och vilsen när det kommer till att ge din nära och kära den obligatoriska gåvan? Tur det år 2017 och finns enkla sidor med tips på bröllopspresenter. Det räddade mig alldeles nyligen..