Vi hängde med Pamela Anderson, Cobie Smulders & Lain Glen under en helg

Foto: Kevin Lindén Filmtopp Media

I helgen var det än en gång dags för Stockholm Comic Con. Mässan som inriktar sig på allt som har med serietidningar, böcker, filmer, tv, spel och cosplay att göra.  Filmtopp var självklart på plats för att ta del av allt årets upplaga hade att erbjuda. 

På Stockholm Comic Con är det varmt, trångt och dyrt. Köerna är långa och toaletterna är alltid ockuperade. Men bland alla dessa i-landsproblem hann vi faktiskt med att ha rätt kul på årets mässa. Den har någonting för alla.

Som vanligt gästades mässan av några kända film- och TV-profiler. I år var de stora dragplåstren Game of Thrones-stjärnan Iain Glen och How I met I Your Mother-skådespelerskan Cobie Smulders. Den sistnämnda fick Filmtopp en exklusiv intervju med som du kan läsa här. Baywatch-stjärnan Pamela Anderson gästade också i år. Under fredagseftermiddagen hade hon en frågepanel där hon bland annat berättade om sitt liv som flerbarnsmamma och djurrättsaktivist.

Vi fick en intervju med Cobie Smulders (How i Met your Mother) Foto: Kevin Lindén Filmtopp Media

En  annan skådespelare på plats var Manu Bennet. Kanske inte ett namn alla känner till, men om du är DC-fan eller Sagan om ringen-nörd har du säkerligen sett honom utan att veta om det. Bennet spelar nämligen Superskurken Deathstroke i TV-serien Arrow samt orch-hövdingen Azog i Hobbit-trilogin. Som filmnörd uppskattar jag hur mässan uppmärksammar en kameleontskådespelare som Bennet.

Det går inte att blunda för att Stockholm Comic Con 2017 till stor del handlar om dator- och TV-spel. Inte är det kanske heller så konstigt med tanke på alla talangfulla spelutvecklare vi har i Sverige. Besökarna fick chansen att pröva flera gamla och nya spel. Bland annat det kommande Assasin Creed: Origins och Zlatans helt egna mobilspel Zlatan Legends.

Foto: Kevin Lindén Filmtopp Media

Men det roligaste med Comic Con är ändå att se alla fantastiska, udda, påkostade och coola utklädnader. Vart man än vänder blicken uppenbaras superhältar, anime-karaktärer, trollkarlar och fantasiväsen i alla möjliga åldrar konstellationer och  former från populära nya filmer och spel. De är dessa besökare som är Comic Cons hjärta. I år hade de en helt egen scen i mitten av den gigantiska salen. Där fick alla som ville gå och och posera framför kamerorna. Som vanligt var många utklädda till Jokern, Spider-Man och Deadpool, men det märks att Wonder Woman-filmen, som släpptes tidigare i år, har influerat många tjejer till att ta på sig kronan och spänna fast lassot.

Trots värmen, trängseln och de höga priserna är vi nog på plats på Stockholm Comic Con nästa år med.

QUIZ: GAME OF THRONES

Med anledningen att det sista avsnittet för en av årets bästa TV-serier nyligen tog slut har vi gjort ett kul quiz. Se det som en lekfull uppladdning inför den avslutande säsongen.

Striderna om Järntronen börjar nå sitt slut och varje hus skriker efter förstärkning. Vilken släktklan ska du ansluta dig till och vilket tillhygge ska du medföra till strid?

Blir det med ädelmod du svingar ditt nyslipade stålsvärd? Blir det med bestämd envishet du kastar loss ditt skepp? Ska du lömskt låta din ormtunga förvrida dina motspelares tankar, medan du nöjt sänker en flaska vin? Ska du med eldsprutande drakar dyka över krigsfältet medan du njuter av dina fienders hissnande skrik?

Ja, vilket hus förtjänar egentligen din ärelystna karaktär?

Vi har med hjälp av meta-fysiker, astronomer, spådamer och allhända religiösa förespråkare och profeter sammanställt en kalkyl som kommer att hjälpa dig med denna fråga.

Klicka här för att göra quizet.

Tävling: The Birth of Nation på VOD

Idag släpps The Birth of Nation på video-on-demand (V0D) och i samband med detta lottar vi på Filmtopp ut tre värdekoder för filmen på Viaplay.

THE BIRTH OF A NATION utspelar sig före det amerikanska inbördeskriget och skildrar berättelsen om Nat Turner (Nate Parker), en läs-och skrivkunnig slav och predikant. Hans ekonomiskt pressade ägare Samuel Turner (Armie Hammer) accepterar ett erbjudande om att använda Nats predikan för att tygla slavar. Efter att ha upplevt otaliga illdåd mot både sig själv och sina medslavar iscensätter Nat ett upplopp i hopp om att befria sitt folk.

Tävlingen är ett samarbete med Twentieth Century Fox Home Entertainment och Viaplay. Svara på våra två frågor nedan så är du med i utlottningen. Tävlingen pågår 11/9-14/9.

Klicka här för att delta

BIOSOMMAREN 2017 SÄMST PÅ 11 ÅR

Enligt Screenrant har sommaren 2017 varit ett tufft år för Hollywoods biofilmer. Experter trodde på förhand att sommaren skulle bli svår, men när filmer som ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” och ”The Mummy” underpresterade räckte det inte att ”Wonder Woman” och ”Guardians of the Galaxy Vol. 2” drog in storsummor.

Enligt EW tjänade Hollywood 3,8 miljarder dollar under sommaren vilket är 14 procent lägre än förra året och totalt den värsta siffran sedan 2006. Sommaren har präglats av mycket uppföljare och nyinspelningar vilket kan ha påverkat publikens vilja att ta sig till biograferna.

LÄS OCKSÅ: 10 biofilmer att se fram emot i september

Är du förvånad över att sommaren 2017 är den sämsta för biointäkter sedan 2017?

Vad september bjuder på

Hösten är på intåg och med den så drar det igång en hel del serier, både sådana som redan har ett par säsonger på nacken och några som är helt nya för i år! Här följer ett par tips om serier du inte får missa att se i september!

Narcos

Den tredje säsongen av Narcos drog precis igång den 1 september på Netflix. Efter Pablo Escobars död, så kommer nu det att handla om Calikartellen, som en gång i tiden var de som hade kontrollen av världens kokainmarknad. Har du inte sett serien från början, så rekommenderar vi dig att köra från säsong 1, annars är det bara att dra igång säsong 3 med en gång!

Hassel

Oavsett om ni minns Hassel, som en gång i tiden var tv-filmer med Lars-Erik Berenett i huvudroll, eller om ni har läst Olov Svedelids böcker, så är detta en serie att börja följa! Viaplay har dammat av karaktärerna och Ola Rapace är den nya Roland Hassel som tillsammans med andra kända namn kommer att ge oss en serie som handlar om den grova brottsligheten i Stockholm. Säsong 1 drar igång den 8 september i Viaplay, men kommer även att komma i TV3 i oktober.

Gåsmamman

Det är snart åter dags för Alexandra Rapaport att återkomma som Sonja Ek i den tredje säsongen av Gåsmamman. Seriens andra säsong avslutades ju med att hon åkte i fängelse. Denna säsong handlar om när hon kommer ut, och ska försöka lägga det kriminella livet bakom sig. Premiären sker den 28 september i C More.

Unge lovende

Nyss hade vi den norska serien Skam, och den följs av en ny serie från grannlandet. Säsong 1 hade premiär i SVT Play den 2 september och som en ren bonus kommer säsong 2  redan i oktober! Det är nästan som att få en roulette bonus! Serien Unge lovende följer tre tjejer, som är bästa vänner och deras liv i Oslo.

Top of the lake: China girl

R

Nu kommer det äntligen en uppföljning till det nyzeeländska kriminalmysteriet Top of the Lake.  Nu har dock handlingen flyttats till Sydney, där rollfiguren som spelas av Elisabeth Moss ska utreda ett fall med en prostituerad kvinna, som hittats död i en resväska på Bondi Beach. Andra kända namn i denna serie är Nicole Kidman, Gwendoline Christie (från Game of Trones) samt David Dencik. Serien har premiär den 25 september i SVT.

Will & Grace

Denna serie, är en lika lång långkörare som spelet  roulette online, varför inte se Will & Grace i den nionde (!) säsongen som har premiär den 29 september. Du kan se den både på Viaplay och i TV3. Varför inte köra om den från början?

Detta var ett axplock av vad som kommer att komma i september månad. Nästa månad, i oktober så dyker det upp ännu fler serier, både nya och gamla och det finns flera av dem där som jag själv ser fram emot att de kommer tillbaka, men mer om det nästa månad

Ny TV-serie med Ola Rapace i huvudrollen

Titel: Hassel
Premiär: 8/9 Viaplay
Säsonger: 1
Regi: Amir Chamdin
Med: Ola Rapace

Hassel är en realistisk, nyanserad och osminkad thrillerserie i 10 avsnitt fritt baserad på den ikoniska polisen Roland Hassel som är huvudpersonen i 29 böcker av Olov Svedelid. Under säsongen följer vi Roland Hassel och hans kollegor i deras kamp mot den allt grövre brottsligheten i Stockholm.

Serien inleds med att Roland Hassels fadersgestalt och mentor, Yngve Ruda, mördas brutalt på öppen gata. En förkrossad Hassel beslutar sig då för att driva en egen utredning under radarn och samlar sina närmaste medarbetare inom polisgruppen ”Triton” för att hitta Rudas mördare och hämnas honom. Men Hassels besatthet kring fallet påverkar också hans familj – Daniela och den fjortonåriga styvdottern Vida.

Snart befinner de sig i en nedåtgående spiral som, trots sin strävan att hålla ihop som en riktig familj, tar dem allt längre ner mot avgrunden. Samtidigt leder spåren efter Rudas mördare bort från gatan och pekar istället mot maktens korridorer i Stockholm och Bryssel. För Hassel har kampen mot brottsligheten inga gränser.

Viaplays originalserie Hassel är regisserad av Amir Chamdin och skapad av Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen som tillsammans med Björn Paqualin, Charlotte Lesche, Johanna Ginstmark och Oliver Dixon skrivit manuset.

Den 8 september har Hassel premiär över hela Norden, bara på Viaplay. Säsongspremiären öppnar med dubbelavsnitt följt av ett nytt avsnitt varje vecka.

Narcos säsong 3 – vi har intervjuat stjärnskottet

I en omfattande exklusiv intervju har Filmtopp pratat med det svenska stjärnskottet Matias Varela om karriären på hemmaplan såväl som i Colombia och Hollywood. Del 1 av intervjun publicerades i samband med premiären av ”Assassin’s Creed”, där Matias spelade mot Hollywoodstjärnorna Michael Fassbender och Marion Cotillard. I denna del kommer vi främst att fokusera på Matias nya fjäder i hatten – en bärande roll i Netflix hyllade knarkdrama ”Narcos”.

I ”Narcos”, serien som skildrar knarkkungen Pablo Escobars uppgång och fall, spelar Varela den lojale knarksoldaten Jorge Salcedo, en familjeman som vill lämna den illegala världen bakom sig. Problemet ligger i att hans boss, Michael Rodriguez Orejuela (spelad av Fransisco Denis), inte låter honom lämna affärerna riktigt ännu, utan har mer smutsigt jobb åt honom i sin kartell. Men ju längre Salcedo stannar i knarkhandeln, desto mer räds han sin fru och barns säkerhet.

Matias är inte på något sätt novis när det kommer till att göra thrillers och kriminalare. Vi har tidigare sett honom i produktioner som Arne Dahl-serien, remaken av Point Break och Snabba Cash-filmerna. ”Jag trivs bra i denna genre, den är underhållande att jobba i. Sen kan jag ibland sakna andra skådespelaruppdrag, men jag har roligt med det jag gör”, säger Varela om sin karriär. ”Nu när jag reser runt och gör film internationellt finns det en utmaning i att skådespela på andra språk.”

Läs fortsättningen på intervjun här

KOMMANDE SKRÄCKFILMER 2017

Sommaren börjar lida mot sitt slut, eller den är slut enligt somliga. Med det blir dagarna kortare och kvällarna mörkare. Det kommer inte att dröja länge till innan vi byter bort uteserveringar mot soffor och parkhänget mot biobesök. Med kylan och rusket, som varje år sveper över våra gator när hösten kommer på besök, blir utomhusklimatet näst intill motbjudande och obehagligt.

Men varför kämpa emot det? Omfamna istället den mörka årstiden genom att se några gastkramande och hårresande skräckfilmer. Under hösten har flera stora filmer premiärer på svensk bio, bland annat ”Det” med Bill Skarsgård och ”Jigsaw”, den åttonde delen i filmserien ”Saw”. Även under nästa år kommer flera efterlängtade produktioner. Läs mer nedanför.

Det – 13 september, 2017)

Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i den amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden. Bill Skarsgård spelar huvudrollen i nya skräckfilmen ”Det”, som bygger på Stephen Kings välkända roman med samma namn.

Mother! (29:e september, 2017)

Ett pars förhållande testas när oanmälda gäster anländer till deras hem och stör deras lugna tillvaro. I rollerna ser vi Jennifer LawrenceJavier Bardem och Ed Harris. För regin står Oscarsnominerade Darren Aronofsky, känd som regissören bakom bland annat ”Requim for a Dream” (2000) och ”Black Swan” (2010).

Det kommer även en komma en spansk skräckfilm bio i september, Veronica.

Här kan du läsa mer om vilka skräckfilmer som kommer visas på bio hösten 2017.

Filmen om Ted Gärdestad – här är trailern!

Trailern för den efterlängtade filmen Ted – för kärlekens skull har nu släppts.

– Ted Gärdestads musik och livsöde har berört mig och många andra på djupet. Det känns fantastiskt att nu få möjligheten att regissera filmen om hans liv, skriver regissören Hannes Holm i ett pressutskick.

Vissas livshjul snurrar fortare än andras. Ted Gärdestads makalösa genombrott på 1970-talet saknar motstycke i svensk pophistoria.

– Det här är ett projekt fyllt av kärlek och musik. Men för att förstå värdet av kärleken måste man även beröra smärtpunkterna i Teds liv. Med de elementen tillsammans med den odödliga musiken tror jag vi kan skapa en historia som berör många, avslutar Hannes Holm.

Regi, manus: Hannes Holm.
Producenter: Lena Rehnberg, Cecilia Forsberg-Becker.
Budget: 43 miljoner kronor.
Premiär: Julen 2017.
I rollerna: Adam Pålsson (som Ted Gärdestad), Peter Viitanen (Kenneth Gärdestad), Maria Kulle, Johan Hedenberg (Teds föräldrar Margit och Arne)

Fler nyheter om höstens svenska filmer hittar du på Filmtopp.se

Familjefilmen ”Baby Bossen” lottas ut

Sjuårige Tim Templeton finner plötsligt att hans föräldrars kärlek svalnar när hans lillebror kommer till världen – klädd i kostym visar han att det är han som bestämmer. När Tim upptäcker att Baby-bossen är på ett hemligt uppdrag går han med på att hjälpa sin lillebror i ett spännande äventyr som kan förändra världen!

Idag lottar vi på  Filmtopp ut tre nedladdningskoder för digitalt köp av Baby Bossen på Viaplay. Svara på våra två frågor nedan så är du med i utlottningen. Tävlingen pågår tills onsdagen den 30/8.

Klicka här för att tävla