Seger mot vilt kämpande Leksand

Över 8000 sålda biljetter får betraktas som en åtminstone acceptabel siffra en helgdag som denna. Förhoppningsvis kunde Malmös kontrollerade defilering in i mål locka några av dem åter till nästa hemmamatch. Leksand låg på hårt, men en allt eftersom matchen led bättre Malmödefensiv plockade ner de farliga chanserna till nära nog noll under matchens sista tio minuter. Dessutom fick man se ett levererande powerplay och ett helt lysande boxplay. Bra start på 2017.

Malmö fortsätter envist att förlora

Målkalas i Jönköping mellan två lag som prenumererat på förluster under senare tid, det var Malmö som var villigast att förlänga sin prenumeration ikväll. Det kändes rättvist att HV till slut stod som segrare, men en pigg offensiv från Malmö under matchen såg till att spänningen höll i sig långt in i tredje perioden. Offensiven vaknade alltså, i samband med att defensiven somnade in dessvärre.
42 år ung Skånepåg. Har följt Mif, som jag vill kalla dem, sedan 1988 då min dåvarande idol Peter ”Pekka” Lindmark skrev på för klubben. Jag har skrivit om Mif sedan 1995, ibland lite mer och ibland lite mindre. Har på senare år kallat mig för Hawkeye när jag bloggat om laget. Det måste påpekas att mitt intresse har varit konstant oavsett vilken serie laget härjat i och oavsett hur det gått. Mina inlägg handlar i första hand om Mif, men det kan även förekomma annat hockeyrelaterat.

Håll dig uppdaterad med oss på Hockeybloggen - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!