Matchserien kvitterad, Malmö fortsatt riktigt bra.

Växjö bröt tillbaka serven direkt, men det krävdes flyt i massor. Flyt med felskär, flyt med domare som inte blåste och flyt med domare som blåste när det inte skulle blåsas. Malmö var det bättre laget även i andra matchen, men kunde inte avgöra som de borde. Jag tänker ändå att flytet borde jämna ut sig i en serie bäst av sju. Oavsett vill jag hylla laget och publiken (bortsett från de som kastade flaskor efter slutsignal) som visade Malmö från den bästa av sidor ikväll. Att det inte blev seger ikväll får ses som ett olycksfall i arbetet, så såg det faktiskt ut.

Bedrövligt Malmö stal en poäng av Djurgården

Jag hade räknat med en rejäl uppryckning av Malmö ikväll, istället fick jag beskåda en ännu sämre insats än den uppe i Örebro häromdagen. Det enda positiva med kvällens insats var att Malmö trots allt kunde stjäla en poäng av de mycket bättre gästerna från huvudstaden. Dessutom lyckades Pantern med konststycket att förlora mot Södertälje i sista omgången av Hockeyallsvenskan, en riktigt bedrövlig afton för Malmöhockeyn.

Malmö tog säsongens första seger mot Växjö

Det kanske till och med borde varit tre poäng, men när seriens just nu bästa lag sätter igång är det inte helt lätt för ett lag som Malmö att stå emot. Det blev väldigt tydligt i tredje perioden och kvitteringen med bara sekunder kvar var fullständigt logisk för ett topplag, inga andra lag få in sådana mål i sådana lägen. Underhållningsvärdet var dock oerhört högt, ingen av de som betalat inträde kan vara missnöjda med det som bjöds under 65 minuter plus straffläggning. En fantastisk ishockeymatch med flera ansikten och mycket hockeygodis.

Bortaspecielisterna hade inga problem med Karlskrona

Man kan säga att det blev en kväll på jobbet, vilket inte är speciellt vanligt i SHL för Malmö hittills. Men ikväll var det egentligen aldrig något snack när Malmö plockade sin sjätte raka på bortais. Karlskrona skapade en handfull chanser under sextio minuter och det räcker så klart inte mot ett defensivstarkt Malmö som dessutom gör tre mål. Ska man nu gnälla får det väl bli på att det borde gjorts fler Malmömål även ikväll.

Effektivt Malmö stal alla poäng i Jönköping

Ombytta roller ikväll. Senast var det Malmö som spelade bra nog för att vinna komfortabelt mot Frölunda, utan att få någon poäng alls. Idag spelade HV71 bra nog för att få behålla samtliga poäng. Men ett löjligt effektivt Malmö som dessutom spelade fullständigt lysande i boxplay förstörde den festen. Skönt för Malmö att ta tillbaka de stulna poängen genom att själva råna idag. Också skönt för Christopher Nihlstorp att ÄNTLIGEN loggas för en seger igen, det var inte i går eller ens i år.
42 år ung Skånepåg. Har följt Mif, som jag vill kalla dem, sedan 1988 då min dåvarande idol Peter ”Pekka” Lindmark skrev på för klubben. Jag har skrivit om Mif sedan 1995, ibland lite mer och ibland lite mindre. Har på senare år kallat mig för Hawkeye när jag bloggat om laget. Det måste påpekas att mitt intresse har varit konstant oavsett vilken serie laget härjat i och oavsett hur det gått. Mina inlägg handlar i första hand om Mif, men det kan även förekomma annat hockeyrelaterat.