Malmö med ryggen mot väggen

Lysande start med ett riktigt trist avslut blev det för Malmö denna festkväll i Malmö Arena. Malmö gör vad man kan med de resurser man har, men när HV71 fungerar så bra som de gör nu krävs det dessutom en säck med flyt och den hade inte Malmö ikväll. Ändå, jag är stolt över laget som inte lägger sig ner och dör trots den motiga tredje perioden. Hoppas på en skräll på söndag, för jag vill se mer av detta Malmö denna säsong.

Svårt åderlåtet Malmö blev slaktat av HV71.

Ytterligare tunga pjäser försvann och den som återkom i form av Stefan Warg såg nog till att han blir avstängd på nytt. Som om inte det räckte blev det kross även i andra matchen uppe i Jönköping och framtiden ser väl inte helt ljus ut för Malmö i denna semifinal om inte frånvarolistan reduceras kraftigt omgående. Förhoppningsvis kan en kokande och ogästvänlig Malmö Arena bidra till en kvittering i matcher på fredag till att börja med.

Malmö bjöd HV71 på sin första förlust i detta slutspel.

Det var inte Malmös bästa match för säsongen, ganska långt därifrån faktiskt. Men när slutresultatet ändå innebär att man serverat HV71 sin första förlust i detta slutspel kan inte betyget bli annat än med beröm godkänt. Detta skedde dessutom med ett ganska, med Malmö mått mätt i varje fall, kraftigt manfall. Tunga, viktiga pjäser saknades men vad gör det när stridsvagnen Nichlas Hardt är på isen?

Matchserien kvitterad, Malmö fortsatt riktigt bra.

Växjö bröt tillbaka serven direkt, men det krävdes flyt i massor. Flyt med felskär, flyt med domare som inte blåste och flyt med domare som blåste när det inte skulle blåsas. Malmö var det bättre laget även i andra matchen, men kunde inte avgöra som de borde. Jag tänker ändå att flytet borde jämna ut sig i en serie bäst av sju. Oavsett vill jag hylla laget och publiken (bortsett från de som kastade flaskor efter slutsignal) som visade Malmö från den bästa av sidor ikväll. Att det inte blev seger ikväll får ses som ett olycksfall i arbetet, så såg det faktiskt ut.

Bedrövligt Malmö stal en poäng av Djurgården

Jag hade räknat med en rejäl uppryckning av Malmö ikväll, istället fick jag beskåda en ännu sämre insats än den uppe i Örebro häromdagen. Det enda positiva med kvällens insats var att Malmö trots allt kunde stjäla en poäng av de mycket bättre gästerna från huvudstaden. Dessutom lyckades Pantern med konststycket att förlora mot Södertälje i sista omgången av Hockeyallsvenskan, en riktigt bedrövlig afton för Malmöhockeyn.
42 år ung Skånepåg. Har följt Mif, som jag vill kalla dem, sedan 1988 då min dåvarande idol Peter ”Pekka” Lindmark skrev på för klubben. Jag har skrivit om Mif sedan 1995, ibland lite mer och ibland lite mindre. Har på senare år kallat mig för Hawkeye när jag bloggat om laget. Det måste påpekas att mitt intresse har varit konstant oavsett vilken serie laget härjat i och oavsett hur det gått. Mina inlägg handlar i första hand om Mif, men det kan även förekomma annat hockeyrelaterat.

Håll dig uppdaterad med oss på Hockeybloggen - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!