Effektivt Malmö stal alla poäng i Jönköping

Ombytta roller ikväll. Senast var det Malmö som spelade bra nog för att vinna komfortabelt mot Frölunda, utan att få någon poäng alls. Idag spelade HV71 bra nog för att få behålla samtliga poäng. Men ett löjligt effektivt Malmö som dessutom spelade fullständigt lysande i boxplay förstörde den festen. Skönt för Malmö att ta tillbaka de stulna poängen genom att själva råna idag. Också skönt för Christopher Nihlstorp att ÄNTLIGEN loggas för en seger igen, det var inte i går eller ens i år.

Skellefteå utkrävde sin revansch

Nej, Malmö orkade inte slå Skellefteå två gånger på två dagar. Skellefteå vann fullständigt rättvist efter en mindre lysande defensiv insats från Malmö. När dessutom passningsspelet hackar betänkligt är det alldeles för många marginaler för att det ska räcka mot ett lag som Skellefteå. Nu väntar landslagsuppehåll, förhoppningsvis kommer Malmö ut taggade på andra sidan av det.

Andra raka bortasegern bärgad

Det blev en hemsk afton för hemmalaget som hade det mesta emot sig. Inte minst SHL:s stört lysande målvaktsstjärna Oscar Alsenfelt. När sedan domarna inte heller ville vara på deras sida, ja då var det väl inte mer än rimligt att båda målen kommer vara sådana folk kommer sitta och älta i flera dagar. Tre poäng till Malmö hur som helst och det är det enda jag kommer minnas om en vecka av kvällens tillställning.

Seger till slut även i tredje derbyt

Det satt hårt inne när Malmö som brukligt under senare hälften av säsongen i det närmaste vägrar göra mål. Men till slut skipades rättvisa och två av de tre poäng det borde varit fick åka med hem till Malmö. Tack vare detta målsumpande blev det en spännande tillställning, vilket väl inte var så dåligt egentligen. Även om jag helt klart föredragit en enkel avspelning efter att kistan spikats igen redan de första tjugo minuterna.

Seger mot vilt kämpande Leksand

Över 8000 sålda biljetter får betraktas som en åtminstone acceptabel siffra en helgdag som denna. Förhoppningsvis kunde Malmös kontrollerade defilering in i mål locka några av dem åter till nästa hemmamatch. Leksand låg på hårt, men en allt eftersom matchen led bättre Malmödefensiv plockade ner de farliga chanserna till nära nog noll under matchens sista tio minuter. Dessutom fick man se ett levererande powerplay och ett helt lysande boxplay. Bra start på 2017.

Malmö fortsätter envist att förlora

Målkalas i Jönköping mellan två lag som prenumererat på förluster under senare tid, det var Malmö som var villigast att förlänga sin prenumeration ikväll. Det kändes rättvist att HV till slut stod som segrare, men en pigg offensiv från Malmö under matchen såg till att spänningen höll i sig långt in i tredje perioden. Offensiven vaknade alltså, i samband med att defensiven somnade in dessvärre.
42 år ung Skånepåg. Har följt Mif, som jag vill kalla dem, sedan 1988 då min dåvarande idol Peter ”Pekka” Lindmark skrev på för klubben. Jag har skrivit om Mif sedan 1995, ibland lite mer och ibland lite mindre. Har på senare år kallat mig för Hawkeye när jag bloggat om laget. Det måste påpekas att mitt intresse har varit konstant oavsett vilken serie laget härjat i och oavsett hur det gått. Mina inlägg handlar i första hand om Mif, men det kan även förekomma annat hockeyrelaterat.

Håll dig uppdaterad med oss på Hockeybloggen - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!