Malmö tog sista chansen att slå Brynäs

Från juniorlaget plockade Malmö ikväll upp Carl-Johan LerbyMalte SjögrenDavid Sätmark och Mattias Elfström för att få fullt lag. Andreas Thuresson kunde visserligen göra comeback medan tunga pjäser som Stefan WargErik AnderssonPeter Mueller och Björn Svensson försvunnit sedan förra matchen mot Karlskrona. Kraftigt manfall och endast äran att spela för kunde väl bara betyda en sak, speciellt med tanke på att Brynäs fortsatt har möjlighet att nå en placering bland de sex främsta lagen?

Riktigt så enkelt fungerar dock inte ishockey som de flesta känner till. Men jag tror faktiskt inte ens att de mest optimistiska hade förväntat sig att Malmö skulle komma ut och köra över Brynäs under första perioden, vilket man gjorde. Bra och gediget spel där man i stort sett inte bjöd på någonting, samtidigt som man gjorde mål på allt. 6 skott på mål och 3 i mål, som sagt brukar det jämna ut sig över en säsong med tanke på ineffektiviteten som plågat laget under stora delar av säsongen.

Jag tror att det var Leif Boork som sa att det svåraste som finns i ishockey är att ha ledningen med 3-0, därför passade Malmö på att göra även 4-0. Men med ganska stor tydlighet är 4-0 ännu svårare ledning, för inom loppet av drygt fyra minuter gick Brynäs upp till 3-4 när det såg ut som att hemmalaget redan funderade på kommande derbyn. Det går aldrig att mysa ner sig i ishockey, då smäller det obönhörligen.

De flesta hade säkert förväntat sig en rejäl forcering från gästerna under den avslutade perioden. Men Malmö visar upp ett gediget försvarsarbete och de få lägen som skapas beror på tillfälligheter. Inte ens när Brynäs plockar målvakten OCH får ett friläge kan man kvittera. Istället stänger Kent McDonell tillställningen när han lägger pucken i tom bur. Malmö utan något att spela för slår Brynäs för första gången under säsongen. Ingen jättematch på något sätt, mycket på grund av en ganska slätstruken insats från gästerna. Segern var klart rättvis.


Bäst i Malmö

*** Nils Andersson – Det kändes som att han var överallt, hela tiden. En ruskigt fin insats från den yngre Andersson, både defensivt och offensivt.

** Andreas Thuresson – Gör vad han skall och två mål talar sitt tydliga språk, viktigt att han var tillbaka idag med det stora frånfället i uppställningen.

* Mathias Tjärnqvist – Den gamle har gått från klarhet till klarhet på slutet och gör ett kanonjobb över hela isen ikväll.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.