Derby är alltid derby

Säsongens blott tredje Skånederby väntar under fredagskvällen uppe i Ängelholm. Hittills har lagen delat på poängen, men i ärlighetens namn borde Malmö vunnit även det första derbyt. Där tappade man 2-0  till 2-3 och var ganska ineffektiva. Hemmamötet vann Malmö med 3-1, vilket var i underkant men klart rättvist. Sedan dess har Malmö blivit ett betydligt bättre ishockeylag, men även bandyklubben har gått ganska bra denna debutsäsong. Beroende på hur det går för MODO ikväll kan även Rögle vara klara för fortsatt SHL-spel när pucken släpps imorgon.

Dessvärre är frånvarolistan hos Malmö fortsatt diger och jag läser om att Nils Andersson försvunnit i sjukdom sedan igår, ett oerhört tungt tapp om han inte kan spela. Med tanke på vad ett derby vanligtvis kräver, med tanke på läktartryck och tempo, känns Malmö absolut inte som favoriter i mötet imorgon. Förhoppningsvis kan man kanske få tillbaka någan av de som saknades igår. Men det är på isen det avgörs till slut och det är inte omöjligt att de juniorer som får fylla upp är EXTRA tända mot just bandyklubben. Troligen mer än ordinarie A-lagsspelare kan man misstänka. Ibland är det bra och ibland blir det övertändning med onödiga utvisningar som resultat.

Hur som helst är det riktigt roligt att två av tre återstående matcher är derby, det ger någon form av nerv och prestige i annars ganska meningslösa matcher. För många på läktaren är matcherna de viktigaste av alla att vinna. Vinner man derbymatcherna, är andra förluster förlåtna. Jag tror därför att det kommer vara bra tryck både i Ängelholm i morgon och i Malmö på lördag. I Malmö är det i det närmaste slutsålt, också det oerhört roligt givetvis. En fullsatt Malmö Arena är en mäktig och oerhört rolig upplevelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.