Tröttheten lös igenom när Malmö föll på straffar

Fullsatt derby som sista hemmamatch med utsålda läktare, vilket lysande tillfälle att avtacka en kille som ställt upp utan att gnälla. Jag syftar så klart på Pontus Sjögren som inte spelat mycket under de två senaste säsongerna som fick starta, hans blott tredje match med Malmö för säsongen. Stort av lagledningen att ge honom möjligheten att en sista gång få spela för den publik som i fem år varit hans hemmapublik.

Efter gårdagens förlust var den mest markanta skillnaden, förutom Sjögren i mål, att Nicklas Jadeland var åter i truppen. Annars samma sjuk- och skadefrånvaro som innan dessvärre. Om det berodde på detta eller inte att bortalaget gör en bättre inledningsperiod och också tog ledningen låter jag vara osagt. Men det är inget snack om att det märktes tydligt att vissa spelare får och har fått spela lite för mycket i Malmö på senare tid.

Mål betyder ganska mycket för ishockeylag, vilket syns tydligt i andra perioden. Så fort Malmö fått göra mål lyfte sig hela laget betydligt. Men till skillnad från matchen igår gör bortalaget mer mål, annars är det ganska likt. Bortalaget gör en bra förstaperiod med en ganska dålig period därefter.

Min känsla var ändå att flera spelare i Malmö var ganska trötta. Lite märkliga beslut förekommer på isen som stundtals ger gästerna helt onödiga lägen. Med tanke på detta och avsaknaden av i det närmaste ett halvt lag tycker jag att Malmö ändå kan vara nöjda med sin insats. Ingen kan veta hur det hade gått om man sluppit dessa hål i uppställningen, men jag gissar att man då plockat tre poäng. Kanske inte enkelt, men slitaget på vissa spelare hade blivit mer mänskligt under senaste veckan.

Mest imponerande i matchen tycker jag är att Malmö överlever i tre mot fyra under förlängningen. Här gör Jeremias AugustinOliver Bohm och Kim Rosdahl ett oerhört fint jobb. Att falla på straffar känns någonstans logiskt ändå, bortalaget kändes lite farligare vilket de också borde vara med förutsättningarna som gällde. Nu kommer det avgöras i sista matchen vilket lag som är bäst i Skåne, med fördel för bandyklubben från Ängelholm som har Karlskrona hemma.


Bäst i Malmö

*** Magnus Häggström – Magnus gjorde en riktigt fin match, han hade kanske fått fler poäng med sig om han spelat i en något spetsigare kedja ikväll. Bra både framåt och bakåt. Tycker att han är värd betyget trots bränd straff.

** Nils Andersson – Sett över hela matchen en av isens största aktörer, som vanligt måste jag säga.

* Pontus Sjögren –  I sin sista match för Malmö i Malmö gör han sin bästa match för säsongen. Visst får han ta på sig minst ett av bortalagets mål, men han gör också helt avgörande räddningar. Bra för att ha stått och tittat en hel säsong.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.