Dags att stänga säsongen 2015/2016

Malmö beger sig till Linköping för att avsluta denna lyckade debutsäsong. Det har blåst vindar under året. Dels på grund av längre svackor och dels på grund av orimliga krav från vissa håll på en till stora delar Hockeyallsvensk trupp. Malmö klarade ändå målsättningen med god marginal, vilket får sägas vara en styrka. Det florerar rykten på alla möjliga håll. En hel del tyder på att Björn Hellkvist gör sin sista match som huvudtränare imorgon. Han har gjort ett nära nog fantastiskt jobb med klubben sedan han kom. Klubben har på isen gått från ett ganska dysfunktionellt lag, till ett lag som håller sig kvar i SHL. Detta utan speciellt många spektakulära värvningar eller miljonregn, en bedrift som jag inte kan påminna mig någonsin hänt i Malmö.

Det ryktas att lagkapten Henrik Hetta lämnar för större utmaningar. Ett tråkigt tapp i så fall, men antagligen inte speciellt svårersatt på isen åtminstone. Ett rykte in i klubben är Nichlas Hardt från just Linköping. En återkomst i så fall och samtidigt en klar uppgradering av just Hetta, åtminstone på pappret. Han var dessutom en stor publikfavorit i Malmö och kommer garanterat välkomnas med öppna armar av supporters om det skulle bli så. Men först tränarfrågan, något som måste lösas OMGÅENDE. Att värva spelare utan en klar huvudtränare är ruskigt svårt, här måste klubben agera så fort det bara är möjligt. Helst ska det vara klart inom en vecka. Vem det än blir ska alltså genomföra den svåra andrasäsongen. Jag kan inte hjälpa att känna en liten gnagande oro. Det får bara inte bli en u-sväng tillbaka till det Malmö var innan Hellkvist, det känns som en returbiljett rakt ner i Hockeyallsvenskan. Men först ska det spelas en match imorgon som sagt.

Malmö kommer åka upp till Linköping med ett, osannolikt nog, ännu mer decimerat lag än det man ställde upp mot Rögle med. Idag tränade alltså 13 A-lagspelare inför matchen och det är inte osannolikt att det är just dessa som åker upp. De som varit uppe från J20 kommer INTE vara med, de ska spela slutspel och det smäller högre än en betydelselös säsongsavslutning givetvis. Istället tar man troligen med sig några J18-killar för att fylla ut lite. Som ni förstår tyder INGENTING på Malmöseger imorgon. Något som antagligen kommer innebära att bandyklubben får paradgata fram till ”bästa Skånelag 2015/2016”. Vad jag vill se är att man inte viker ner sig, utan gör det bästa av situationen. För vissa blir det sista natten med gänget, ingen nämnd och ingen glömd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.