Mellanmjölkstunt Malmö avslutade med storförlust

Man skulle kunna tro att Malmö kanske skulle tycka synd om sig själva, med tanke på det nu absurda manfall som plågar truppen. Så var dock inte alls fallet i första perioden mot Linköping. Istället gör Malmö en pigg och fin insats med sina nio ordinarie forwards och fem ordinarie backar, dessutom gjorde Jonas Gunnarsson en fin förstaperiod. Det måste också påpekas att unge Magnus Molge gjorde jobbet förvånansvärt moget från sin backplats. Han hade inga som helst problem med att sticka offensivt när tillfälle bjöds, roligt att se att han tar sin chans att visa upp sig. Linköping spelade lite som det brukar se ut i sista försäsongsmatchen i första perioden.

När de väl började trycka på lite i andra perioden började också puckarna rulla in bakom Gunnarsson och då kunde man se en antydan till uppgivenhet i det tunna Malmölaget. Jag tycker ändå att man spelmässigt gör så gott man kan med det man har. Både Henrik Hetta och Eric Himelfarb hade lysande lägen att ge Malmö ledningen, men ingen av dem har rosat marknaden med effektivitet i vinter så att de bommade kändes inte förvånande. Det var flera spelare i Malmö som klockade in på över 20 minuter och givetvis orkade inte Malmö stå upp och segern för hemmalaget var solklar och rättvis.

Vi tar alltså nu farväl av den första säsongen i högsta ligan sedan medeltiden, som det känns. Motvinden har varit rejäl stundtals, men laget gjorde vad som krävdes förutom att ta sig förbi Rögle i tabellen. Å andra sidan gjorde skador och sjukdom på slutet att det i teorin blev ruskigt svårt och i praktiken omöjligt. Man reste sig när pressen var som allra störst och gjorde några av säsongens bästa matcher, vilket defintivt säkrade kontraktet. En del spelare har kanske överpresterat stundtals, medan andra inte kom upp i den nivå jag hoppats på. Det som känns allra mest skönt är att man även kommande säsong får se Nils Andersson i Malmö, han har potential att bli ännu bättre än han redan är. Landslaget nästa säsong?

Nu tar alltså silly season vid för Malmös del, det första som står klart är att Hetta tackar för sig och drar till Västerbotten och Skellefteå. Tråkigt, men samtidigt ett lysande tillfälle för Malmö att spetsa till laget också.


Bäst i Malmö

*** Jens Olsson – Spelade mest av alla på isen och var bara inne på ett baklängesmål, förtjänade istiden och gjorde få misstag.

** Jeremias Augustin – Spelade över tjugo minuter och är inte inne på några baklängesmål, stor defensiv insats av denne lojale herre. Frågan är om det var hans sista match i klubben?

* Nils Andersson – Som vanligt bland de tre bästa i Malmö, även om han var inne på fyra baklängesmål. Bidrog mycket i spelet över hela banan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.