Händelserik vecka går mot sitt slut

Veckan inleddes med en massa frågetecken ackompanjerade av diverse rykten. Ingen huvudtränare, ingen assisterande bredvid Jesper Mattsson och med Nichlas Hardt som enda nyförvärv. Det började knorras både här och var på nätet om att Malmö försatt sin chans i och med att allt drog ut på tiden. Nu, innan veckan ens är över, har alla tränare tillsatts och två starka namn på pappret i Robin Alvarez och Ilari Filppula har tillkommit. Man kan säga att frågetecknen som fanns har förvandlats till utropstecken, även om jag vet att det finns en del som är missnöjda med en eller flera av dessa utropstecken. Jag är, som oftast de senaste åren, försiktigt positiv till det mesta. Jag vill se att det levereras innan jag höjer någon eller några till skyarna, eller floppas innan jag sågar någon. Men i teorin har Patrik Sylvegård gjort det precis så bra han och klubben kan för tillfället.

Jag tycker att man kan se en röd tråd i det som sker, man vill fortsätta på det Björn Hellkvist jobbat hårt med i tre år men ändå förändra lite. Inget fel i det, huvudsaken är att man förvaltar och förädlar det som byggts upp inom klubben. Med arbetsetik och hårt jobb kommer man ganska långt med relativt små medel, något vi fick se av Malmö under sin första SHL-säsong. Trots en stor stomme med spelare av hockeyallsvensk klass, undvek man kval med ganska god marginal till slut. Detta dessutom utan att sparka någon under resans gång, något åtminstone jag ser som en styrka. Man hade tålamod och trodde på sig själva. Det var kanske inte vackert alltid, men det räckte för att uppnå det viktiga målet att hänga kvar.

Efter denna vecka känns det bra mycket lugnare, med alla viktiga ledarpositioner tillsatta. Som grädde på moset fick Jonas Gunnarsson göra landslagsdebut och gå segrande ur den matchen med fin statistik till sitt CV. Att han dessutom gör det på värsta möjliga ställe vill jag gärna tolka som ett gott omen. Att han kommer göra idel kanonmatcher där uppe under nästa säsong, om det är han som vaktar kassen vill säga. Förhoppningen är ändå att Oscar Alsenfelt blir hel och kan bjuda upp till stenhård kamp om vem som ska vakta kassen.

Liten sammanfattning: Under veckan har alltså Peter Andersson presenterats som ny huvudtränare, med lovord från Hellkvist faktiskt. Martin Filander är ny assisterande och både Alvarez och Filppula har spetsat till laget. Vad som kommer härnäst? Ja, den som lever får se helt enkelt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.