Skyttekungen får gå

Om man som Björn Svensson gör flest mål i Malmö under sin återkomst säsong i SHL är man väl garanterad ett nytt kontrakt? Nej, så är det helt uppenbart inte. Patrik Sylvegård har nu alltså gett beskedet att Svensson inte har någon plats i laget 2016/2017. Detta ses som oerhört märkligt av en del, medan andra ser det som ganska logiskt. Precis som det brukar se ut när en spelare tvingas lämna alltså. Det kan kännas märkligt att han får gå när han som sagt gjorde flest mål, tillsammans med Andreas Thuresson. Svensson är dessutom en egen produkt vilket så klart alltid svider lite extra för många. I övrigt inga jämförelser med Thuresson, som självfallet är en betydligt bättre spelare.

Svensson gjorde de allra flesta av sina mål från sin plats just framför motståndarkassen. Det var också där han hade sin styrka under denna SHL-säsong. I övrigt var han en ganska begränsad pjäs som också hade sämre +/- än övriga två som hade rollen framför mål, nämligen Kent McDonell och Mathias Tjärnqvist. Jag tänker alltså, i och med att Svensson blivit entledigad, att Tjärnqvist borde ha en ganska given förlängning att vänta nu. Jag är dessutom helt övertygad om att Tjärnqvist är en spelare som betyder mer i båset och omklädningsrummet än vad Svensson gör. Får inte Tjärnqvist förlängt nu blir även jag lite fundersam, eftersom man i så fall tappat samtliga spelare som jobbade framför mål i anfallszon. En roll som inte får underskattas, vilket om inget annat Svenssons målskörd vittnar om.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.