Upp till bevis för Noah Welch

Missförstå mig rätt, Noah Welch är en gedigen back på SHL-nivå. Det bevisar om inget annat det faktum att han var poängmässigt bästa back i MODO under såväl serie som kvalspel. Men det var ändå en bra bit ifrån vi såg i Växjö säsongen innan. En hel del hade så klart med den skada att göra som höll honom borta från 20 seriematcher med Övikslaget. Om han får vara hel och sommartränar rejält, kommer han givetvis vara en stor tillgång för Malmö kommande säsong.

Känner mig aningen skeptisk till upplägget att han ska ansluta till laget först den 1 augusti och därmed ska sköta sommarträningen på egen hand, får vi förmoda. Det har hänt mer än en gång förut att nordamerikaner kommit, låt oss säga, mindre förberedda än sina kollegor som varit på plats i Malmö. Risken borde emellertid vara något mindre för Welch, som trots allt kommer göra sin sjätte säsong i SHL och vet vad som krävs för att göra sig själv rättvisa i ligan. Jag gillar inte upplägget helt, men man måste väl acceptera det gällande nordamerikaner. De vill väl hälsa på nära och kära på andra sidan vattnet under sommaren, får man förmoda.

Rent spontant känns det som en riktigt bra värvning ändå, med relativt små risker. Mycket hänger som sagt på hans fysiska status. Backsidan känns intressant och om Johan Ivarsson fortsätter utvecklas kan det bli bra konkurrens om speltiden. Kan Malmö sedan slippa samma galna otur med skador som under säsongen som nyss tagit slut, borde man kunna få ut mycket stabilitet ur sin rutinerade backsida. Frågan är om man kommer ta in någon mer i försvaret, eller om man låter de juniorer som står på tur slåss om den tid som kan finnas att få? Den som lever får se!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.