Tre nya, en förlängning och en förlust inledde sommaren

Malmö kallade alltså till presskonferens idag på sommarens första dag och jag antar att de flesta var på det klara med att Rhett Rakhshani skulle presenteras. Så blev det också och amerikanen går därmed in på sin femte raka säsong i SHL. Malmö blir hans fjärde klubb under dessa år och han har ritat på för två säsonger. Ett riktigt starkt nyförvärv, inget snack om saken.

Men det var inte över där, fler spelare skulle visa sig vara klara. Till att börja med tog klubben det kloka beslutet att förlänga med slitvargen Mathias Tjärnqvist. Därmed får han äntligen göra sin första hela säsong med laget, efter två raka säsonger med sena inhopp. Han gör alltid ett gediget arbete på isen och är dessutom en sådan man vill ha bakom kulisserna och i båset. Då både Kent McDonell och Björn Svensson försvunnit, lär han få mycket tid i ansiktet på motståndarnas målvakter under säsongen räknar jag med. Kontraktet gäller över kommande säsong.

Ytterligare ett nyförvärv var klart, ett namn som jag inte hört nämnas alls faktiskt. Fabian Brunnström har skrivit på ett tryout-kontrakt och får därmed försöka slå sig in i klubben igen. Han har inte spelat alls sedan han var med och tog upp Malmö i SHL. Det känns som en riktig outsider, en chansning. Men om det faller väl ut vet vi vad han kan i sina bästa stunder. Så varför inte, någon gång drar man en vinstlott trots allt.

 

Fabian Brunnström
Fabian Brunnström tillbaka på tryout.

 

Sista nyförvärvet kommer in på grund av en sen spelarförlust. Jonas Gunnarsson har skrivit på ett NHL-kontrakt och är därmed förlorad. Snacka om att killen gjort en bilxtkarriär sedan han kom till Malmö. Tredjemålvakt inför förra säsongen som inleddes i IK Pantern. Kallades upp när skador drabbade Oscar Alsenfelt och blev förstemålvakt och var en av de bättre målvakterna i hela SHL. Säsongen kröntes med att han fick dra på sig Tre Kronor-tröjan inför VM. Från Pantern till NHL via Malmö och Tre Kronor på en säsong, det är som en saga. Bara att önska lycka till på andra sidan och välkommen åter.

Lyckligt nog för Malmö fanns det en klassmålvakt ledig, en som dessutom kommer hem igen efter tio säsonger. Jag talar givetvis om Cristopher Nihlstorp som kritat på för tre år i sin moderklubb och jag kan inte tänka mig en bättre ersättare för Gunnarsson faktiskt. Om vi tänker att Alsenfelt är helt fri från sin skada och kan komma ut med full kraft, lär målvaktssidan vara av absolut högsta SHL-klass kommande säsong. Känns betryggande.

Snacka om att Malmö inledde sommaren med att brassa på allt vad man orkade. Något som betyder att sommaren mest sannolikt kommer vara helt lugn och tyst från Patrik Sylvegård. Allt är mer eller mindre klart inför säsongen redan nu. Kan inte minnas när det hände senast att det var klart så här tidigt. Skönt för laget, skönt för Sylvegård och skönt för alla supporters som nu kan slappna av. Det är idag 76 dagar till Malmö möter IK Pantern på Malmö isstadion, inte utan att jag längtar lite.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.