Minus 7,9 miljoner känns inte alls ok

Det var inte utan att jag nästan satte jordgubbarna i halsen när jag fick höra att Malmö Redhawks gjorde ett minusresultat på galna 7,9 miljoner svenska kronor. Inte 0,9 och inte 1,9 utan nära nog åtta miljoner. Visst förstår även jag att det är stentufft att komma upp som nykomling och behålla sin SHL-status, inte minst på grund av den sinnessjuka fallskärm man som nykomling ska betala till det/de lag som åker ur serien. Men siffrorna som redovisas är inte i närheten av ok tycker jag. Så får det faktiskt inte se ut!

Inte låter det bättre när klubben kommer med mer eller mindre pinsamma bortförklaringar, speciellt inte när en annan nykomling som Karlskrona med betydligt sämre förutsättningar ”bara” gick back med 4 miljoner. Att Malmö med ett publiksnitt på strax över 7700 gick dubbelt back i den jämförelsen måste betraktas som fullständigt fiasko, Karlskrona lyckades just kravla sig över 3100 i snitt. Från klubbens sida har det under hela säsongen som gick också hetat att man varit väldigt försiktiga med plånboken. Något jag också tyckte den rejäla stommen från Hockeyallsvenskan i truppen talade för. Jag kan inte annat än undra hur mycket de värvningar man gjorde verkligen kostade klubben? Med tanke på utfallet av nyförvärven en sällsynt usel affär dessutom.

Nu fixar man det osmickrande resultatet med lite ”sköna” dragningar i redovisningsarbetet och det egna kapitalet växer med lite över miljonen tack vare detta. Säkert helt i sin ordning, men det ser inte speciellt snyggt ut. Precis som på isen är alla ”nybörjarmisstag” inte längre ok under kommande säsong. Jag tar för givet att klubben gör precis allt i sin makt för att vi om ett år åtminstone kan läsa om att det går plus minus noll, helst en liten men stabil vinst. Det SKA en klubb med Malmös förutsättningar göra under de allra flesta säsonger när man spelar i SHL, inget snack om den saken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.