Derek Meech ut, André Benoît in.

Så kommer det alltså lite hastiga och möjligen ändå inte helt oväntade nyheter under sommarvärmen. Derek Meech som avslutade säsongen skadad kommer alltså inte tillbaka till Malmö som istället plockar in den jämnårige landsmannen André Benoît med ett förflutet i Södertälje SK. Rakt upp och ner med de båda herrarnas CV sida vid sida känns det spontant som en viss uppgradering från Malmö, men sådant ska visas på isen i slutänden.

Det hänvisas till en vacklande fysiks status för Meech och det stämmer säkert, men jag kan inte låta bli att undra om det är hela sanningen. Jag tror varken Malmö eller han själv var helt nöjda med vad han åstadkom under sin enda säsong. Inte att han var på något sätt dålig, men han stack inte heller ut positivt på det sätt en spelare med hans pass i fickan och meriter bör göra för att bidra på rätt sätt i laguppställningen.

Förutsättningarna för Benoît är lite bättre, han vet vad han signat på för till skillnad från Meech som bara hade spelat en halv säsong i KHL. Jag kan inte sitta och skriva att det är en frälsare som kommit, för det tror jag inte. Däremot känns det som att Malmö blivit ett aningen bättre lag efter denna förändring. Om jag får äta upp det eller ej kommer visa sig, den som lever får se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.