Malmö tillbaka på vinnarspåret

De båda Skånelagens näst sista träningsmatch spelades dem emellan ikväll och storebror gick segrande ut bataljen som sig bör, även om bandyklubben till och från kom i farligheter. Dessvärre var kvalitén på sändningen som HD.se stod för långt ifrån i nivå, stora delar av första perioden gick mig dessvärre förbi. Men det jag såg av den och resterande del av matchen var lite småtrevlig stundtals.

Känslor förekom, smågruff förekom och dessvärre skador förekom. Robin Alvarez tvingades utgå efter en smäll och det är inte ett plojderby värt om det skulle vara allvarligt. I stora drag vill jag ändå mena att Malmö gör en ganska gedigen insats. Framför allt defensivt såg det väldigt förtroendeingivande ut. Offensivt tycker jag att man slänger bort lite för mycket puckar stundtals. Men det kan vara för att man hattat en del med kedjorna under de matcher som spelats.

Unge Lukas Haudum kom in och visade upp sig, om detta är vad vi kan förvänta oss av honom får han gärna hopp in fler gånger i vinter. Respektlös och med riktigt fina intentioner i sitt spel.

Malmö gör ett powerplaymål, enligt statistiken. Egentligen var det ett individuellt företag av Andreas Thuresson som så klart ville skicka en hälsning till sin farbror Marcus Thuresson på läktaren. Riktigt snyggt, men så mycket powerplay vet jag inte om jag vill kalla det.

Noah Welch hann med en klantig utvisning i dag också, men bara en vilket får ses som ett fall framåt.

Jens Olsson ser fortsatt riktigt bra ut, matchvinnande målet ikväll och dessutom säker i egen zon på en nivå jag gärna ser under hela vintern.

Den siste jag vill ge lite extra hyllning, för det var ett lagjobb ikväll där alla drar sitt strå till stacken, är Konstantin Komarek som både tillförde mycket med puck och utan. En liten retsticka stundtals som hemmaspelarna blev lite lacka på.

En match kvar, sedan är det slut på lekandet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.