Malmö går in i seriespelet som förlorare

Man ska ta något med sig från ett genrep och Malmö kan i positiv bemärkelse ta med sig ett riktigt bra boxplay som höll tätt matchen igenom. Man kan givetvis också ta med sig den lilla notisen att man kommer få svårt att ta många poäng mot ett förmodat topplag som Växjö utan betydligt högre intensitet än ikväll. Denna typ av lag måste Malmö jobba ner om man vill ha betalt i form av poäng.

Å andra sidan är det inte lönt att grotta ner sig i för mycket av just denna matchen. Växjö saknade fem spelare och Malmö detsamma efter att Erik Forssell utgått i första perioden. Redan innan match saknades Robin AlvarezNichlas HardtMattias Tjärnqvist och Erik Andersson av olika anledningar. Ska man vara korrekt saknas också Rhett Rakhsahni som ansluter i oktober.

Å tredje sidan fick Lukas Haudum och Mattias Elfström vara med och leka. Båda visar tillräckligt mycket för att kunna komma in och göra byten i SHL om behovet skulle uppstå, som ikväll.

Jag vill fortsätta att hylla Konstantin Komarek som känns kreativ och nyttig på isen. Han hade gjort mål ikväll om inte klubban gått av när han skulle smälla in pucken i öppet mål. André Benoît känns fortsatt som en nyttig värvning, även om han höll på att ställa till det vid något tillfälle ikväll. Noah Welch känns inte lika klockren om jag säger så, bara att hoppas på att seriespel är vad han behöver.

Två klantiga utvisningar ikväll signerade Stefan Warg och Nicklas Jadeland. Annars var det disciplinerat på den fronten vilket är positivt, även om det så klart kan ha att göra med matchens karaktär.

Oscar Alsenfelt gör det bra och sett till försäsongen står Malmö sig mycket bra på målvaktssidan, kanske ett litet plus extra till Christopher Nihlstorp totalt sett.

Nu är det slut på matcher i mysrummet för i år, från och med nu är det poäng som gäller. Då kan jag inte längre se mellan fingrarna gällande insatser som ikväll. Nu vill jag se full fart och 100%.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.