Blekt Pantern föll i premiären

IK Pantern hade ett, på pappret, överkomligt premiärmotstånd i form av Vita Hästen men det hjälpte inte mycket. Pantern lyckades på tok för sällan få till något ordnat spel, det var i ärlighetens namn en riktigt dålig kvalité på matchen. Mattias Persson var inlånad från Malmö och jag hade hoppats att han skulle visa upp sig rejält, men jag blev ganska besviken på hans insats. Han började matchen med att dra på sig en tvåa och var i övrigt ganska osynlig bortsett från ett bränt friläge. Ett sjukt friläge faktiskt, Pantern kom tre mot noll och borde så klart gjort mål i det läget.

Carl-Johan Lerby, som också lånats in från Malmö, gjorde å andra sidan en riktigt fin insats. Han hade dessutom ett skott i mål som dessvärre dömdes bort för spelare i målgården.

Publiksiffran är så klart också ett hån mot IK Pantern som med små medel ändå spelar i landets näst högsta serie, för andra säsongen i rad. Då är det PINSAMT att endast 577 personer fanns på plats. Fotbollsstad eller ej, det är ett ruskigt underbetyg åt Malmös innevånare. Jag tycker att 1000 personer är den absoluta skamgränsen.

Spelmässigt måste Pantern omgående få till ett fungerande spel. Speciellt med tanke på att man med största sannolikhet kommer få lämna Övik poänglösa på lördag så ska man nog ta en hemmaseger mot Karlskoga på måndag. Det fanns stunder i matchen där man fick bra snurr på Vita Hästen, men alldeles för sällan och det förekom på tok för mycket slarv.

Att man dessutom drog på sig ett tre mot fem läge, där gästernas kvittering kom, genom två magiskt korkade utvisningar. Interference av Lars Bryggman då han fullföljer en tackling på icke puckförande spelare, han hade gott om tid att avbryta. Sedan en fullständigt meningslös crosschecking av Anton Blomkvist i det följande boxplayspelet. Sådant har Pantern under inga omständigheter råd med, det måste spelarna ha fullständigt klart för sig.

Nä, denna premiären lär helt klart gett de som tippar Pantern i botten vatten på sin kvarn. Jag hoppas att laget kan mycket bättre än så här, annars kan det bli tufft att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. Klubben är värd platsen. Men det är som sagt ytterst tveksamt om Malmö som stad är värd platsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.