Äntligen drar det igång igen

Efter en lång sommar och en matchfattig försäsong är det nu dags för Malmö att bruka allvar. Lekandet och mysandets tid är över, nu står det poäng på spel i 52 omgångar. Jag vet faktiskt inte riktigt vart jag har Malmö efter försäsongen, lite som vanligt egentligen. Men det är ett lite nytt spelsystem eller kanske mer ett lite nytt speltänk. Det har varit få matcher för laget att bli vana vid det och det har varit en del frånvaro av olika skäl.

Det är ändå en stor stomme kvar från förra säsongen, kryddad med förhoppningsvis bidragande nyförvärv. Även om det finns en del ungdomlig entusiasm är huvuddelen av laget byggt på rutin eller till och med rejält med rutin. Förhoppningsvis kan det bidra med lugn och trygghet. De matcher jag har sett på försäsongen har gett både trevliga- och mindre trevliga svar. Det trevliga är väl att man slagit de lag man vill ha bakom sig i SHL samt allsvenskt motstånd. Det tråkiga är utan tvekan kollapsen mot HV71, det kändes inte alls bra att tappa en sådan match.

Nåväl, det är som sagt över nu. I eftermiddag är det allvar och premiärmotståndet är, låt oss säga inspirerande. Den svenska mästaren med en hel del nytt efter att ha tappat en hel hoper med spets som tack för guldet. Jag har sett någon match med dem i CHL nu under försäsongen och det ser bra ut. Det är utan tvekan ett bra lag som kommer på besök, även om jag tror det blir tufft för dem att försvara sitt guld. Jag kan inte ens i mina vildaste fantasier se Malmö som en utmanare till det där guldet, så nog får Frölunda ses som favorit idag.

Det är skönt att känna nerven igen, om ca åtta timmar vet vi om premiären slutade i dur eller i moll.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.