Onödigt spännande premiär

Så är det äntligen igång och vilken tung skalp Malmö inleder med när man välter den svenska mästaren Frölunda. Det såg dessutom oförskämt bra ut i två perioder vilket gav en helt rättvis 3-0 ledning. Då måste vi tänka på att Malmö dessutom hade två puckar i ramverket. Men något hände i tredje perioden, Malmö kom ut med ett lägre tempo och gästerna tilläts dominera ganska rejält.

Visserligen krävdes det två riktigt dåliga och onödiga utvisningar för att Frölunda skulle få in pucken till slut, men just dessa utvisningar innebar att 3-0 på nolltid var 3-2 och därmed nerv med versaler. Jag är säker på att flera tänkte på försäsongsmatchen mot HV71 här. Men Malmö håller undan och tar tre poäng, vilket trots allt var rättvist.

Det finns en del att ta upp, även om en match inte säger jättemycket om hur det kommer se ut. Powerplay gav ett mål på fyra försök och var egentligen dåligt. Första spelet i numerärt överläge var bra men sedan var det mellanmjölk. Målet som faller är en magisk individuell prestation av Fredrik Händemark, som står för en riktigt fin match. Vad kan man annars säga efter två mål.

Boxplay är på det stora hela riktigt bra, men faller ihop efter att man släppt in 1-3 i 3/5-spel vilket ger även 2-3 i det följande 4/5-spelet. Det första målet bör inte påverka det efterföljande boxplayspelet så mycket. Att släppa in mål i 3/5 mot ett förmodat topplag är inget att bry sig speciellt mycket om, allt annat är lysande egentligen.

Annars var det fantastiskt roligt att se det hårda jobbet fortsätta vara en röd tråd i Malmö och det ger utdelning exempelvis vid 2-0 som är ett riktigt brunkarmål. Mathias Tjärnqvist som jobbar till sig pucken, får fram den till Kim Rosdahl som sparkar fram pucken till Händemark. Oerhört roligt att sådant jobb får utdelning även i mål.

Publiksiffran 8170 är inget att höja ögonbrynen åt, helt ok men inte mer.

Dessvärre ser väl inte Noah Welch speciellt imponerande ut nu heller, jag hade hoppats att det skulle bli bättre idag men han känns fortsatt som ett svagt kort.

Hemmaklacken blir, när det börjar dra i hop sig i tredje perioden, sönderägd av gästerna på läktaren. Känns inte speciellt kul.

Några gånger har man alldeles för långa byten, tycker jag.

Några spelare sticket ut extra mycket idag, mina tre favoriter för kvällen är Frederik Storm som var galet bra. Andreas Thuresson som var med och bidrog över hela isen samt Christopher Nihlstorp som gör en riktigt fin insats. Möjligen att han kunde tagit 1-3 men han är annars tryggheten själv. Händemark med två mål då? Jodå, han är nyttig men hade också några tyngre byten.

Nu är vi i gång, även om det blir ett långt uppehåll till på onsdag då Karlskrona kommer på besök. Det blir en helt annan utmaning skulle jag tro.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.