Första hemmasegern för Pantern

Hemmapremiären var som ni kanske minns en sorglig historia för IK Pantern. Efter det åkte man upp och plockade två poäng av självaste MODO Hockey. Med den skalpen i bagaget var det bättre gry i pågarna när de ikväll tog emot BIK Karlskoga på isstadion. En förvånansvärt känslobefriad tillställning med tanke på vika gästerna var slutade 2-1 till hemmalaget, efter lite nerv i slutminuterna.

Allt såg bättre ut för hemmalaget ikväll jämfört med premiären, rejälare spel och en rejäl uppryckning i passningsspelet. Det enda som var sämre än sist var, tro det eller ej, publiksiffran. 558 själar är, ja jag finner egentligen inga ord faktiskt.

Carl-Johan Lerby fortsätter spela som om A-lagshockey är det enda han sysslat med. 19 minuter blankt hade han på isen ikväll, näst mest i hemmalaget. Vill också hylla ”gamle” Malmöbekantingen Emil Carnestad som var riktigt bra ikväll och också bombade in 1-0 i powerplay.

Däremot går det fortsatt trögt för Mattias Persson, det lossnar liksom inte. Jag, och säkert många med mig, hade nog trott att han skulle kunna ha lite lekstuga stundtals, men hittills har vi inte fått se någon tendens till det. Jag hoppas att det lossnar för honom, det hade varit kul för både honom, Pantern och Malmö.

Panterns nästa match är borta mot obesegrade Timrå på fredag, ska man kunna välta en storhet till från Norrlandskusten?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.