Sirapssegt Malmö nollade Karlskrona

Jaha, hur i hela friden ska jag kunna skriva något positivt om en 3-0 seger (borde varit 4-0) där Malmö i stora drag är bedrövliga ute på isen? Lika bra att börja med det som ändå var positivt för min laguppställning var fullständigt nerklottrad av minustecken. Några står dock ut och har plustecken. Den ende back som slipper ifrån några minustecken från mig är Erik Andersson som står för ett gediget och stundtals mycket viktigt jobb ikväll.

Framåt var kedjan med Andreas ThuressonIlari Filppula och Nichlas Hardt klart bäst i Malmö. Allra bäst i Malmö var dock Oscar Alsenfelt som ensam höll Malmö kvar i matchen när det såg som allra mest bistert ut i första och andra perioden. I tredje perioden var det betydligt lugnare eftersom det såg ut som om Karlskrona helt enkelt gett upp matchen, märkligt nog. Dessutom var framför allt boxplay riktigt bra ikväll. Bara två tillfällen där det sista gav fler chanser för Malmö än KHK. Powerplay blev 100% tack vare att det enda gav utdelning men gick egentligen lite för långsamt. Grym spets på Filppula där, nyttigt.

Vad var då dåligt ikväll? Tja, det mesta faktiskt. Från hemmapublik till hemmalag och även bortalagets effektivitet som var ungefär lika skarp som en ekstock. Domarna hade inte överdrivet mycket att göra men lyckades ändå utmärka sig. Felaktig offside på Malmö, felaktigt friande av Noah Welch som slog puckout och en helt horribel bortdömning av det 1-0 som Kim Rosdahl gjorde. Ska den nivån gälla som vid det målet kan man bara skicka in en motståndare i egen målvakt så ska målet dömas bort. Mathias Tjärnqvist är klart på Johan Holmqvist med klubban, men bara för att han hakas av en KHK-back. Fullständigt grotesk bedömning, fullständigt.

Malmö har dessutom stundtals alldeles för långa byten, vilket sätter laget i oerhörda bekymmer. Passningsspelet är under all kritik och understödet till lagkamrater är också nästintill icke existerande. Nej, det var en helt igenom bedrövlig match av Malmö och jag inser att man då kan säga att det var starkt att vinna med 3-0. Som jag ser det berodde det BARA på att KHK var så vansinnigt trubbiga ikväll. En match som ikväll ska Malmö egentligen inte kunna vinna, faktiskt. Jag hoppas att matcher som ikväll kommer bli synnerligen sällsynta i vinter, annars kommer det bli jobbigt. Det kommer utan tvekan behövas många procent upp på lördag då Malmö ska upp och möta Djurgården i Stockholm. Kvällens match är i stora drag bara att glömma.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.