Plötsligt händer det

Ja det var alltså så långt bak i forntiden som 2006 som Malmö lyckats fälla Djurgården på deras hemmabana. Men idag var det dags, plötsligt hände det och det var dessutom inte på något sätt orättvist. Malmö har fortsatt, man var ju som bekant bättre borta än hemma förra säsongen, ett riktigt bra bortaspel. Dessutom, vilket var helt avgörande ikväll, ett nära nog strålande boxplay.

För skönhetsfläckar fanns det som sagt. En av dem var att man drog på sig för många så kallade onödiga utvisningar. I första perioden var det Nicklas Jadeland som verkade ha säsongskort i skamvrån, dessutom helt onödigt. Men som sagt, boxplay var grymt och gick helt rent ikväll. Malmö fick själva två chanser i powerplay men utan utdelning, dock var åtminstone det första pp-läget riktigt bra.

Ikväll är det dessutom en av de där spelarna som är värvade helt avgörande för framgången. Ilari Filppula gör en helt lysande match och är hjärnan, för det är han sannerligen, bakom båda Malmös mål. Två perfekta och för Djurgården oväntade passningar som ger Andreas Thuresson respektive Nichlas Hardt lägen som gav utdelning. Dessutom är Christopher Nihlstorp lugn och trygg, även om han inte sätts på allt för många stora prövningar ikväll. Ett friläge får nog betraktas som hans största räddning.

Backarna gör ett gediget arbeta och även här gör förväntad klass i form av Noah Welch och André Benoît fina insatser i defensiven. Nils Andersson gjorde också sin bästa match för säsongen, så länge han kunde spela. Han utgick dessvärre och jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt, han behövs med sin kreativitet och måste komma igång.

Om jag ska gnälla på någon spelare, vilket ändå inte är helt lätt efter en sådan laginsats som ikväll, är det Mathias Tjärnqvist. Han gör en del i det tysta som vanligt, men har lite för många felbeslut för att komma undan med det. Jag är dock hyggligt säker på att han kommer bidra med det han är bäst på i det långa loppet och det är onödigt att ta fram någon bandsåg efter en match som gav tre poäng.

Tre raka segrar, det tror jag inte att jag hade vågat tippa efter tre omgångar. Bra start för nyförvärven, bra start för tränartrojkan och framför allt en bra start för laget. Jag önskar bara att Malmöpubliken hade varit på samma nivå som den i Stockholm ikväll. Stämningen var riktigt bra och framför allt försökte verkligen hela Hovet att bära fram Djurgården i tredje perioden och nog syntes det att det gav någon procent extra.

Next stop Karlstad. Med samma inställning och insats bör Malmö absolut ha en god chans att stjäla med sig poäng även därifrån.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.